20 / 04 / 2024

gayrimenkul kiralama döviz

gayrimenkul kiralama döviz

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Döviz ile yapılan işlemler 30 gün içerisinde TL'ye çevrilecek.

Tebernüş Kireçci'den ticari gayrimenkul yorumu: Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı!

TCMB tarafından yapılan açıklamada Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,5, arttı. Verileri değerlendiren Tebernüş Kireçci ''Döviz ve mevduattaki birikimler gayrimenkule akmaya henüz başlamadı.'' dedi. İşte ayrıntılar...

Yatırımcılar gayrimenkulden ayrılıyor! Döviz ve altındaki artış beklentisi ev sahiplerini satışa yönlendirdi!

Yatırımcı son 2 senedir park ettiği gayrimenkul pazarından çıkmaya başladı. KKM’de faiz sınırının kalkması, döviz ve altının yükseleceği beklentisi de konut sahiplerini satışa yönlendiriyor. Peki fiyatlar düşer mi?

Fakas Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Fakas Gayrimenkul Ve Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de Samer Fakas Albıd tarafından kuruldu.

Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara döviz düzenlemesi!

TL'nin korunması düzenlemeleri çerçevesinde, yabancıların gayrimenkul alımına döviz bozdurma zorunluluğu getirildi.

Döviz geliri olan gayrimenkullerin satışına teşvik geliyor!

Yabancı vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul yatırımı hızla devam ediyor. Döviz getirisi olan gayrimenkullerin satışı içi Türkiye'de çeşitli teşvik politikaları gündemde.

Al Paşa İnşaat Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Paşa İnşaat Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Abdullah Albasha  Ve Ahmad Albasha  tarafından kuruldu.

Gayrimenkul fiyatları döviz artışından nasıl etkilendi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Gürlek, döviz artışının gayrimenkul sektörüne olan etkisine ilişkin "Döviz kurlarının artması mülkiyet sahiplerinin fiyatları artırmasına neden oldu" dedi. 

Iq Restate Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Iq Restate Gayrimenkul Araç Kiralama Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdulraouf Al Ahmad tarafından kuruldu.

Döviz almak mı, konut almak mı daha mantıklı?

Döviz yatırımlarını ulusal güvenlik boyutu da olan spekülatif bir alan olarak niteleyen İMSİAD Başkanı Andıç, vatandaşın gayrimenkul yatırımı tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Döviz piyasalarındaki hareketlilik gayrimenkulü nasıl etkiliyor?

Döviz piyasalarındaki hareketlilik ilk olarak gayrimenkul sektöründe görülüyor. Konut fiyatları önce duraksar, sonra enflasyon karşısında yavaş yavaş gerilemeye başlar.

Kiraların kısa vadede döviz cinsinden düşüş göstermesi bekleniyor!

Cushman & Wakefield 2019 2. Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre; kiraların kısa vadede döviz cinsinden düşüş göstermesi bekleniyor...

Serbest bölgelerdeki gayrimenkul sözleşmelerinde döviz istisnası!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında Karar’da yeni değişiklikler yapıldı. Değişiklik yapılan tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, serbest bölgelerde yer alan gayrimenkul sözleşmelerine döviz istisnası getirildi.

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

gayrimenkul kiralama döviz Haberi

gayrimenkul kiralama döviz

Türk Lirası'nın değer kazanmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre, menkul ile gayrimenkul alım-satım ve kiralamaları TL üzerinden yapılacak. Hürriyet'te yer alan habere göre, döviz üzerinden yapılmış olan sözleşmeler 1 ay içinde TL'ye dönüştürülecek.

Yürürlüğe giren Türk Parası Kıymeti Koruma Konusunda Kararnamesi'nde "Türkiye'de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama lesaing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz." ifadeleri yer aldı. Buna göre, yürürlükteki sözleşmeler, bakanlıkça belirlenen haller dışında, Türk parası olarak taraflarca yeniden belirlenecek.

Gayrimenkul satış ve kiralamaya döviz yasağı kararı tam metni!
 

Dövizle kiralamaya...