29 / 03 / 2024

dövizle kiralama düzenlemesi

dövizle kiralama düzenlemesi

Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeler yeniden düzenlenerek geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece dövizle kira dönemi bitti...

Gayrimenkul satışına ve kiralamaya döviz yasağı!

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnameye göre Türkiye'de yerleşik kişiler her türlü menkul ve gayrimenkul satış ve kiralamasını TL üzerinden yapacak. Döviz ile yapılan işlemler 30 gün içerisinde TL'ye çevrilecek.

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.

Yüzde 25 kira sınırı ve dövizle kiralama yasağı kalksın, yatırımcı ev alsın!

TÜİK verilerine göre konut satışları son 9 yılın en düşük rakamına ulaştı. Kira artış sınırı ve dövizle kiralama yasağı nedeniyle yatırımcıların yurt dışına yöneldiğini belirten Ekonomist Tunç Şatıroğlu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bu duruma son verilmesi gerektiğini belirtti.

Konut kredilerinde BSMV düzenlemesi gerçekten gerekli mi? Yeni düzenleme Meclis'te görüşülüyor!

Konuta erişilebilirlik gün geçtikçe daha da zor hale geliyor. Konut kredilerinde yapılacak BSMV düzenlemesi sektörün toparlanmasını sağlayacak mı? 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider duyurdu! Miras kalan arazilerle ilgili kiralama düzenlemesi netleşti!

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider'in açıkladığı miras kalan toprağın iki yıl ekilmemesi durumunda kiralama düzenlemesinin ayrıntıları resmen belli oldu. 

Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılmalı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalar, Türkiye'ye kamu yararı güden bir kentsel dönüşüm düzenlemesi yapılması gerektiğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Airbnb düzenlemesi ile kiralama sistemi sil baştan değişiyor! Şartlar tek tek açıklandı! Cezası 100 bin TL!

Son zamanların gözde kiralama uygulaması olan Airbnb’yi de kapsayan, konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. 

Milyonlara 2'nci EYT düzenlemesi müjdesi! Erken emekli olmak isteyenler hemen bakın! Tek tek açıklandı! 

Erken emekli olmak isteyenlere son dakika müjdesi geldi. 2'nci EYT düzenlemesi kapıda. İşte ayrıntılar...

Kira düzenlemesi için kritik tarih yaklaşıyor! Yüzde 25 sınırının sonu: Kiracıların yüreği ağzında!

2022'de yürürlüğe giren kira düzenlemesi, enflasyon ve maliyet artışına rağmen yıllık yüzde 25'lik zam sınırlamasını içeriyordu. Ancak haziran sonunda sona erecek olan bu düzenleme yeniden tartışma konusu oldu.

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Vatandaşlara Kamu Borçları İçin Af Düzenlemesi: Başvuru Süresi Uzatıldı

Kamu kurumlarına olan borçları bulunan vatandaşlar için af düzenlemesi yapıldı. Vergi borcu, trafik cezası ve diğer borçlar toplamı 2 bin TL'nin altında olanların borçları silinirken, 2 bin TL üzerindeki borçlar için yapılandırma imkanı sunuldu.

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

dövizle kiralama düzenlemesi Haberi

dövizle kiralama düzenlemesi

Dövizle kira dönemi sona erdi. Döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmeler yeniden düzenlenerek geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2008-32/34)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (No: 2018-32/51) 6 Ekim 2018 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yer aldı.

Türkiye’de yerleşik kişiler; kendi aralarında akdedecekleri, konusu serbest bölgeler dahil yurt içinde yer alan gayrimenkuller olan, konut ve çatılı iş yeri dâhil gayrimenkul satış ve kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacaklar.

Buna karşın kamu kurum ve kuruluşları ile Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerin döviz...