24 / 04 / 2024

Erdoğan: Nükleer santral ile ilgili süreç hızlanacak

Erdoğan: Nükleer santral ile ilgili süreç hızlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili detaylı bir çalışmayı yaptık. Çalışmaların bundan sonraki süreci, dün ÇED'in onaylanmasıyla daha da artacak" açıklamasını yaptı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın açıklaması yaptı.


Erdoğan açıklamasında şunları kaydetti:


"Türkiye'de hayata geçirdiğimiz en önemli ve stratejik yatırımlarımızdan biri olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili geniş detaylı bir çalışmayı yaptık. 3 yılı aşkın bir süredir devam eden bu çalışmaların bundan sonraki süreci, dün ÇED'in onaylanmasıyla daha da artacak."


 "Bugüne kadar 'Güney Akım' diye geçen ama şu ana kadar şu veya bu nedenlerle engellenen süreçte de bizler bu akşam yaptığımız görüşmelerle dayanışma içerisinde, herhangi bir hukuki neticesi olmayan ama ön mutabakatla tarafların bir çalışma yapıp, süratle kısa zamanda neticelendirip bu ön mutabakatı daha sonra kesin bir mutabakata çevirmek suretiyle bir adım atacağız. Bu adımdan Türkiye olarak doğalgaz açığımızda bizler istifade edeceğimiz gibi Yunanistan sınırında, Türkiye topraklarında bir dağıtım merkezi, bir hat oluşturmayı ve oradan talep neyse bu talebe göre o merkezden cevabın verilmesi noktasında da bir ön mutabakatımız var"




Geri Dön