18 / 04 / 2024

Ereğli'de 34.4 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Ereğli'de 34.4 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Konya İl, Ereğli İlçe Ziya Gökalp Mahallesi'nde yer alan süt ürünleri imalathanesi icradan satışa çıkarılıyor. Satışa konu olan gayrimenkulün muhammen bedeli 34 milyon 405 bin 674 TL olarak belirlendi. 



Konya İl, Ereğli İlçe Ziya Gökalp Mahallesi'nde yer alan süt ürünleri imalathanesi 34 milyon 405 bin 674 TL bedel ile  icradan satılacak. Süt ürünleri imalathane ve arsasının ilk ihalesi 7 Aralık 2017 tarihinde gerçekleşecek. 

 

Özellikleri : Konya İl, Ereğli İlçe, 1858 Ada, 7 Parsel, ZİYA GÖKALP Mahalle/Köy, Konya İli Ereğli İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi Hacılar Köprüsü Mevkii 1858 ada 7 nolu parsel (alanı 13.685,86 m2 dir.) ve üzerinde bulunan süt ürünleri imalathanesi tesis alanı, idari bina ve depo niteliğinde olan yapılardır. Tapu kaydında ana taşınmazın niteliği Avlulu kargir süt ürünleri imalathane ve arsa olarak belirtilmiştir. Adres: Ziya Gökalp Mahallesi Adana-Konya yolu üzeri no:235 Ereğli/Konya.

 

Kıymeti : 34.405.674,03 TL
1. Satış Günü : 07/12/2017 günü 10:40 - 10:45 arası
2. Satış Günü : 02/01/2018 günü 10:40 - 10:45 arası
Satış Yeri : Ereğli (Konya) Adliyesi 1. Kat 125 no lu oda

 

SATIŞ ŞARTLARI :
1) Açık artırma yukarıda belirtilen yer, gün ve saatlerde açık artırma sureti ile yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, birinci artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda (esatis.uyap.gov.tr internet adresinde) teminat yatırılmak suretiyle teklif verilebilecektir. Yapılacak ihalelere elektronik ortamda verilen en yüksek teklif ile başlanılacaktır. Birinci artırmada hacizli malın takdir edilen değerinin % 50'si ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunacaktır. Birinci artırmada istekli bulunmadığı veya böyle bir bedelle alıcı çıkmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. İkinci artırmada da malın takdir edilen değerinin % 50'si, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamı, satış giderlerini (paraya çevirme ve paylaştırma masrafları dahil) geçmek şartı ile en çok artırana ihale olunacaktır. Bu artırmada da istekli bulunmadığı veya bu bedelle alıcı çıkmadığı takdirde satış talebi düşecektir.
2- a) Arttırmaya iştirak edeceklerin, malın tahmin edilen değerinin % 20'si oranında TL (Türk lirası) peşin para veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış pesin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir.
b) İhale damga vergisi, KDV, tapu alım harcının yarısı ve giderleri ile teslim giderleri alıcıya aittir. Taşınmazın aynından doğan vergiler, tapu alım harcının yarısı ve giderleri ile tellaliye ücreti satış bedelinden ödenecektir.
3) Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya verilen süre içerisinde ödemek zorundadırlar.
4) İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (* ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
5) Satış bedeli hemen veya verilen süre içinde ödenmezse İİK'nun 133. maddesi uyarınca ihale feshedilecektir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumlu olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
6) Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
7) Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenler 2017/2088 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurabilirler.
8) Satış ilanının belirtilen adreslerinde ilgililere tebliğ yapılamaması halinde iş bu ilanın tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine geçeceği hususu ilan olunur. (İİK. m. 126)


Geri Dön