26 / 04 / 2024

Ergun Özen: İnşaat sektörü hızla gelişiyor!

Ergun Özen: İnşaat sektörü hızla gelişiyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye 'nin nüfus artışı, gelişen ekonomisi ve kaliteli konut sayısının yetersizliğiyle, inşaat sektörünün hızlı geliştiği bir ülke olduğunu söyledi.



Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 97'ncisi, 'Dünya Kenti Olma Yolunda Adana' temasıyla  Adana  Sheraton Oteli'nde gerçekleştirildi. Adana Sanayi Odası'nın desteğiyle gerçekleştirilen etkinliğe, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü ile çok sayıda işadamı, bürokrat, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Anadolu Sohbetleri kapsamında 12 yılda 67 ilde 96 toplantı yaptıklarını aktardı, 


'BÜYÜK MALİ ÇALKANTI YAŞANMAZ' 

Türkiye'nin nüfus artışı, gelişen ekonomisi, yüzde 80'lere varan yüksek şehirleşme oranı ve kaliteli konut sayısının yetersizliğiyle inşaat sektörünün hızlı geliştiği bir ülke olduğunu anlatan Özen, "Zengin tarım potansiyeli ve sanayi faaliyetleriyle gelişme merkezi olarak karşımıza çıkan Adana, nüfus artışı hızı en yüksek illerden biri haline geldi. Bu da yatırımcıların şehre yönelimini arttırıyor" dedi. Katılımcılara seslenen İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise, Türkiye'de büyük mali çalkantıların yaşanmayacağını kaydetti. Toplantının ana konuşmacısı Lugano Üniversitesi Mimarlık Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Josep Anton Acebillo da, Barselona sistemi üzerinden dünyadaki kentleşme modellerini anlattı. 

Adana Toros


Geri Dön