27 / 04 / 2024

Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörünün önünü mü kesmeye çalışıyorlar?

 Zeynep Bodur Okyay: İnşaat sektörünün önünü mü kesmeye çalışıyorlar?

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İnsana yatırım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekiyor. İnşaat sektörü hızla büyümekte. Sektörde yaşanan kazalar sektörün önünü mü kesiyor" dedi...



SEKTÖRÜN ONUNU MU KESMEYE ÇALIŞIYORLAR? 

Zirvede konuşan İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay, "İnsana yatırım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekiyor. İnşaat sektörü hızla büyümekte. Sektörde yaşanan kazaların sektörün önünün kesilmesi adına bilinçli mi yapılıyor diye komplo teorileri bile aklıma geliyor" dedi. 


BURTİMDER (Bursa Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği), bağlı bulunduğu TİMFED (Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu) tarafından İstanbul'da düzenlenen 'İnşaat sektöründeki riskler, sorunlar ve küresel fırsatları' konulu zirveye katıldı. Zirvede sektörün genel bir değerlendirmesi yapılıp, sorunları ele alındı. 


KAZALARIN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

TİMFED Başkanı Kemal Çelik yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün son zamanlarda yaşadığı talihsiz kazalarla Türkiye'de gündeme geldiğine işaret ederek, "İnşaat sektörü meydana gelen ölümlü kazalar sonucunda ise bir hayli kötü anılmıştı. Bunun başlıca nedenlerden biri kanunların yeterince uygulanmadığı ve kontrol mekanizmalarında esnekliklerin olmasından kaynaklanıyor. 

Kanunlar artık, bundan sonra tam anlamıyla uygulanırsa bu talihsiz kazalar dilerim artık yaşanmaz" diye konuştu. 


AVRUPA ÜLKELERİ ÖRNEK OLMALI

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, iş güvenliği konusunun her sektörde önemli bir sorun olduğuna dikkat çekti. Yapılan düzenlemelerin ciddi bir maliyet getirdiğine ancak, eğitimlerin mutlaka verilmesi gerektiğine vurgu yapan Okyay, "İnsana yatırım yaparak sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlamak gerekiyor, inşaat sektörü hızla büyümekte, bu kazalar sektörün önünün kesilmesi adına bilinçli mi yapılıyor diye komplo teorileri bile aklıma geliyor. Bir ara gemi inşaat sektöründe de arka arkaya kazalar olmuştu. Fakat bunu düşünmek bile istemiyorum. Giden canlar var. Bu sektörde, çalışanların çalışma ortamlarının denetim ve gözetimi gerçek anlamda muhakkak yapılmalı. Sektörde taşeron sistemi tedarikçi olayına dikkat etmek gerekir. Avrupa ülkeleri bu konuda baz alınmalı. Yasalar ve yaptırımlar uygulanmalı" dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön