19 / 04 / 2024

Erhan Boysanoğlu: TÜİK’in konut satış verileri doğru değil!

Erhan Boysanoğlu: TÜİK’in konut satış verileri doğru değil!

Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu, ülkede istatistiklerin doğru olmadığına dikkat çekerek, “Ankara’da yılda 40-50 bin konut ancak satılıyor.” ifadelerini kullandı.




TÜİK’e göre Türkiye’de 2013’te 1,1 milyon, 2014’te 1 milyon 160 bin konut satıldı. İki yılda Ankara’da ise 270 bine yakın konut satıldı. Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu, ülkede istatistiklerin doğru olmadığına dikkat çekerek, “Ankara’da yılda 40-50 bin konut ancak satılıyor.” ifadelerini kullandı.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Ankara’da 2013’te 137 bin, 2014’te 131 bin konut satıldı. Bu sene ilk 3 ayda ise konut satışı 35 bini aştı. Ankara’nın önemli projelerinden 1.800 daireye sahip Park Oran konutlarını inşa eden Mesa’nın patronu Erhan Boysanoğlu’na göre bu rakamlar ve açıklanan diğer çoğu istatistik doğru değil. “Gerçek değil. Çünkü bana göre Ankara’da yıllık konut satışları 40-50 bini geçmez.” açıklamasında bulundu. Yüzde 85’inin satışı tamamlanan Çamlıca’da Mesa konutlarının İstanbul’daki tanıtım toplantısında konuşan Mesa Yönetim Kurulu Başkanı Boysanoğlu, satılamayan konutların toplam sayısı ile ilgili veriye ulaşmada sadece gazetecilerin değil kendilerinin de güçlük çektiğine vurgu yaparak, “Mesela bence Kartal ve çevresinde ciddi stok fazlası var gibi hissediliyor. Bizim orada E-5’te projemiz var. Çok hızlı satılmadı. Bu anlamda projesini satışa çıkarırken yarısını sattık diye açıklama yapanların gerçek satışını bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Geçen hafta Emlak Konut’un Ankara’da ihale ettiği 124 dönümlük Yeni Mahalle ihalesinde İstanbullu firmaların verdikleri tekliflere değinen Ankaralı Mesa’nın patronu Boysanoğlu, “İhalelerin ucu kaçınca çekiliyoruz. İstanbullu firmalar fiyatları yukarı çekiyor. Ancak biz bu fiyatlara inanmıyoruz. Bunu yapanlar belki daha iyi biliyor ama biz mesela Ankara’daki ihaleye yakın yerlerde inşa ettiğimiz projelerden az çok fiyatlar hakkında haberdarız.” diye konuştu.


Mesa’nın Yassıada ve Sivriada’da geliştireceği projeler de netlik kazanmaya başladı. Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, Yassıada’da özgürlük ve demokrasiyi yansıtacak bir müze, konferans salonu, otel ve benzer fonksiyonlar inşa edeceklerini açıkladı. Yassıada’nın üst düzey devlet konuklarının ağırlanacağı şekilde inşa edileceğini bildiren Aynagöz, “Yassıada’da halihazırda bulunan 7-8 bina ise korunacak. Bunların birkaçı Bizans dönemine ait. Yıkıntı halinde bir kilise de mevcut. Sivriada’da ise kongre merkezi yapılacak. Yılda 10 kez ancak kullanılacak. İki adada toplam 85 bin metrekare inşa alanı yapılacak. Bu adalara ulaşım için bir çalışmada planlanıyor.” açıklamasında bulundu.


Çamlıca’da Mesa’da fiyat 6 bin dolar


Çamlıca’da Mesa projesinde 113 konut bulunuyor. Teslimlerin haziranda yapılacağını belirten Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, 55 milyon dolara mal olan projenin yarısının direkt yeşil alan olarak ayrıldığını, inşa edilen binalardaki yeşil alanlarla bu oranın yüzde 80’i bulduğunu kaydetti.


Zaman


Geri Dön