28 / 03 / 2024

İzmir'de fay hatlarının üzeri "koruma bölgesi" olacak!

İzmir'de fay hatlarının üzeri

İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan birinci derece deprem kuşağında yer alan İzmir'de, fay hatlarının üzeri "koruma bölgesi" olacağını, bu bölgelerde yapılaşmaya izin verilmeyeceğini ifade etti...




İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Erkan Yaşacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de kaçak yapılaşma oranının yüzde 60'tan fazla olduğunu, bazı bölgelerde oranın yüzde 100'e yaklaştığını belirterek, kent merkezinin yarıya yakınının kentsel dönüşüm alanı içinde olduğunu kaydetti. 


Kentsel dönüşümün sadece eski binaları yıkıp yerine yeni bina yapmak olmadığını vurgulayan Yaşacan, dönüşümün kentin planlı, doğru yapılanması için de önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Yaşacan, İzmir'in birinci derece deprem kuşağında bulunduğuna dikkati çekerek, "Yarın deprem olmayacağını kimse söyleyemez" dedi. Kentsel dönüşüm planlamalarında deprem faktörünün göz önünde bulundurulmadığına yönelik zaman zaman eleştirilerin yapıldığına değinen Yaşacan, "Böyle bir şey olması mümkün mü? Fay hatlarının dikkate alınmaması söz konusu değil. Böyle büyük bir ihmal olması söz konusu olabilir mi?" diye konuştu. 


Yaşacan, fay hatlarının geçtiği bölgelerde yapılaşma olmasının doğru olmadığını ifade ederek, bu konuda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Şehrin fay hatlarının geçtiği yerlerinde koruma bölgeleri oluşturulacağını belirten Yaşacan, "Koruma bölgelerinde yapılaşma olmayacak, yeşil alan olarak değerlendirilecek" dedi. 



Ankara Gündem


Geri Dön