20 / 04 / 2024

Erkanlı Grup, Ankara'daki ilk ofis projesine başlıyor!

Erkanlı Grup, Ankara'daki ilk ofis projesine başlıyor!

Erkanlı Grup, Ankara'daki ilk ofis projesine başlıyor. İncek'te yükselecek Contempo adındaki proje, Mart ayında satışa çıkacak. Grup, İstanbul'da dönüşüm çalışmalarını da sürdürüyor. Erkanlı Grup, 2014 yılında Ankara'da iki yeni projeye başlıyor...



Erkanlı Grup, Ankara'daki ilk ofis projesine başlıyor. İncek'te yükselecek Contempo adındaki proje, Mart ayında satışa çıkacak. Grup, İstanbul'da dönüşüm çalışmalarını da sürdürüyor. İnşaatın yanı sıra çevre ve madencilik sektörlerinde de yatırım yapan Erkanlı Grup, 2014 yılında Ankara'da iki yeni projeye başlıyor. Ankara'daki Monza Residence projesini teslim etmeye hazırlanan grup, yıl içinde ilk ofis projesini hayata geçirecek. Erkanlı Contempo adındaki proje, yatay ofis mimarisine sahip olacak. Grubun, İtalyan tasarımcılarla hazırladığı yatay villa projesi de bu yıl devreye girecek. Erkanlı Grup Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, "Projelerimize Ankara'da devam ediyoruz. İstanbul'da da kentsel dönüşüme ağırlık veriyoruz. İstanbul'da artık yoğunluğu artırmaya gerek yok, dönüşüm projelerine odaklanmak gerekiyor" dedi. 


İlk ofis projesi Erkanlı Grubu'nun Ankara'daki ilk ofis projesi olan Contempo hakkında bilgi veren Rıza Hüseyin Erkanlı, şunları söyledi: "Contempo, Ankara'da İncek Bulvarı üzerinde yükseliyor. 3 ana arterin kesişim noktasında yer alıyor. İncek Bölgesi, ticari bir merkez olma özelliği kazanmaya yönelik bir dönüşüm yaşıyor. Bu gelişim süreci içerisinde Kentsel dönüşümde * özel sektör yılı olacak KENTSEL Dönüşüm ve Şehircilik Derneği'nin de başkanı olan Rıza Hüseyin Erkanlı, 2014 yılında özel sektörün kentsel dönüşüm faaliyetlerini hızlandıracağını ifade etti. 2012 yılında yasanın çıkmasıyla birlikte, bir algı yılının yaşandığını söyleyen Erkanlı, "2013 yılında ise kamu sahneye çıktı ve 200 bin bağımsız birimin yıkım süreci başlatıldı. Bu yıl ise özel sektörün sahaya çıktığı bir yıl olacak. 


Çünkü, dönüşüm için gerekli psikolojik altyapı hazırlandı" dedi. Erkanlı'nın bir kentsel dönüşüm markası olacağını iddia eden Rıza Hüseyin Erkanlı, "Bugüne kadar grubumuzdaki şirketlerde atık dönüşümü yapıyorduk, şimdi kentleri de dönüştürmeye hazırız ve dönüşümün her sürecini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu. 


Tedirginlik azalıyor GAYRİMENKUL sektörünün 2014 yılından çok umutlu olduğunu ve ciddi taleplerle karşılaştıklarını ancak gündemdeki yolsuzluk operasyonu nedeniyle bir tedirginlik yaşandığını kaydeden Rıza Hüseyin Erkanlı, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yatırımcılarda ve daire alacaklarda tedirginlik oluyor ancak son günlerde bu tedirginlik de azalmaya başladı. Özellikle fiyat artışına yakalanmamak isteyenler harekete geçti. Ancak borsanın düşüşe geçmesiyle burada yatırımı olanlar beklemeye geçti. Mart ayından itibaren sektörün yeniden hız kazanacağına inanıyoruz." ticaret ve ofis fonksiyonlarını bir araya getiren Erkanlı Contempo, toplam 12 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. Projeyi, Ankara'daki bir başka projemiz olan Monza Residence'nin de mimarı olan Bünyamin Derman çiziyor. 


35 ile 330 metrekare arasında büyüklüklere sahip ofisler yer alacak ancak birleştirilebilir ofis konsepti olacağı için ofis alanlarını daha da büyütebiliyoruz. Ofisleri de ileri kaba (shell&core) şeklinde teslim ederek, iç mimarisini istenen şekilde yapma fırsatı sunuyoruz." Yatay ofis Contempo'nun yatay mimariye sahip olacağını ifade eden Erkanlı, "Kapalı ve doğal havalandırmaya sahip olmayan ofislerden sıkılanlar için, açılabilir pencere sistemleri ve yeşil teraslar hazırlıyoruz. Avlu konseptinde tasarlanan açık ve kapalı dinlenme alanları olacak ayrıca kaferestoranlar da yer alacak. Bunun dışında, ortak toplantı odaları, kişiye özel arşiv alanları ve pek çok ofis hizmeti de sunacağız" diye konuştu. Erkanlı, projeye 14 milyon dolar yatırım yapacaklarını ve küçük ölçekli bu projede ofis konusunda yeni bir konsept deneyeceklerini belirtti. Projenin lansmanı Mart ayında yapılacak. 

Villa projesi Yatay villa projesi için de hazırlıkların devam ettiğini söyleyen Erkanlı, "İncek'te, 90 milyon dolar yatırımla, İtalyan Lombardini Ventidue'nin konseptini hazırladığı projeye Mart'ta başlayacağız" dedi. 


Vatan Gazetesi 


Geri Dön