18 / 04 / 2024

Erkanlı Grup İstanbul'da kentsel dönüşüme katılmak istiyor!

Erkanlı Grup İstanbul'da kentsel dönüşüme katılmak istiyor!

İstanbul'un kentsel dönüşümünde rol almak isteyen Erkanlı Grup, şirketin altyapısını da buna göre şekillendirdi. Grup Başkanı Rıza Erkanlı, "2023'e kadar marka kentler yaratabiliriz" dedi..



Erkanlı Grup, kentsel dönüşüme odaklanıyor. Şirket İstanbul'da iki ayrı dönüşüm projesi için ön protokolleri imzaladı. Erkanlı Grup ve Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı şirketin 2 yıldır altyapısını kentsel dönüşüme göre yapılandırdığını açıkladı. 


Erkanlı, "Kentsel dönüşümle İstanbul'da tasarım ve estetiği öne çıkarmak istiyoruz. İnsanlara daha geniş yaşam alanları sunmayı hedefliyoruz" dedi. Bu doğrultuda İstanbul'da önemli adımlar attıklarını dile getiren Erkanlı, "Kartal ve Avrupa Yakası'nda iki site ile ön anlaşma yaptık. Bunlar İstanbul için nasıl bir dönüşüm planladığımızın reel örnekleri olacak" diye konuştu. 


MARKA KENTLER YARATABİLİRİZ 


Rıza Erkanlı, Türkiye'nin kentsel dönüşümü 2023 hedeflerine uygun marka kentler yaratmak için bir avantaja dönüştürebileceğini de söyledi. Erkanlı şöyle konuştu: "Avrupa'da savaşta yıkılan birçok tarihi yapı dönüşüm sayesinde tekrar yapılmış ve kente kimliği kazandırılmıştır. Bu başarıyı bizler de gösterebiliriz. Bunun yolu toplumsal uzlaşıya varabilmek, ortak değerlerde buluşabilmektir." GELDİNİZ Kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran Erkanlı Grup, işe bir Roman mahallesiyle başlıyor. Bu amaçla Yeni Sahra'da bir ofis açan şirket, 25 bin metrekarelik bir Roman mahallesini dönüştürecek. 


Toplamda 16 adada 136 parsellik alanı dönüştürecek olan grup, buradaki 400 konutun yerine 800 ile bin arasında yeni ve modern konut yapacak. Kentleşmeyle hızlı dönüşüyoruz Hüseyin Erkanlı, "Bugün dünya nüfusunun yarısı şehirlerde yaşıyor. 2050'ye kadar dünyada bu oran yüzde 70'e yükselecek ki bu oran Türkiye'de yüzde 75. Ancak bu büyüme sağlıklı değil" dedi. Şehirlerde yıllar içinde hızlı bir büyüme kaydedildiğini dile getiren Erkanlı, "Kentleşmeyle zorunlu bir dönüşüm sürecine hızla girdik" diye konuştu.


Seda Tabak/Sabah Gazetesi


Geri Dön