25 / 04 / 2024

Karaman Ermenek'te 7 mahallenin sakini kaya düşme korkusuyla yaşıyor!

Karaman Ermenek'te 7 mahallenin sakini kaya düşme korkusuyla yaşıyor!

Karaman Ermenek ilçesinde dağ eteğinden düşen kayalar mahalle sakinlerinin can güvenliğini tehdit ediyor. Ermenek Belediye Başkanı Sözkesen, 1969'tan beri kaya düşmesi nedeniyle bugüne kadar 10'un üzerinde can kaybının yaşandığını belirtti.



Karaman'ın Taşeli Platosu'nda konuşlanan Ermenek, denizden 1300 metre yüksekliğe sahip. Ermenek ilçesinde dağın eteğinde bulunan Kebendibi, Keçipazarı, Akçamescit, Gülpazar, Başpınar, Meydan ve Sandıklı mahallelerinde 1960'lı yıllardan itibaren düşen kaya parçaları bölgede yaşayanları tehdit ediyor. Mahalleye kayalar düşüyor ve düşen kayalar nedeniyle can kayıplarının da yaşanıyor. 7 mahallede, bu yıl yoğun kış şartlarının ardından son 10 günde yine çok sayıda kaya parçaları ev ve sokaklara düşmeye başladı.

276 KONUT BULUNUYOR

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen, 7 mahalleyi ziyaret etti ve alanda inceleme yaptı. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeni konutların yapılıp mahallenin taşınması talebinde bulunduklarını ifade eden Sözkesen, şöyle konuştu;

"Kaya düşmesine maruz kalan 7 mahallede 276 hanemiz aktif olarak kullanılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza özellikle bu yılın yoğun kış şartlarından dolayı bölgede riskin arttığını ifade etti. 1960'lı yıllardan itibaren 10'un üzerinde can kaybımız oldu. Dolayısıyla bu evlerin acilen yapılmasını Sayın Bakanımıza ifade ettik. 276 konutun en kısa sürede yapılmasını bekliyoruz"

Karaman Ermenek te 7 mahallenin sakini kaya düşme korkusuyla yaşıyor!

KORKU İÇİNDE YAŞIYORUZ  

Keçipazarı Mahalle Muhtarı Durmuş Akbulut da mahallenin korku içinde yaşadığını söyledi. Muhtar Akbulut, "Yıllardır evlerimize taş düşmekte. Gece-gündüz rahatsız olmaktayız. Can ve mal güvenliğimiz yok. Vatandaşlarımız korku ve risk altında yaşıyor. Halkımız sürekli huzursuz. Bir an önce konutların yapılmasını istiyoruz" dedi.

Akçamescit Mahallesi Muhtarı Mustafa Güdücü ise "Biz burada afet bölgesinde oturuyoruz. Yıllardır bu evlerin yıkılıp, yeni ev yapılmasını dile getiriyoruz. Yıllardır gece ve gündüz can güvenliğimiz tehlikede yaşıyoruz" dedi. 

 

İzmir'de kaya düşen mahallede tespit çalışmaları başladı!
 


Geri Dön