28 / 03 / 2024

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Japon Yeni 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor! Euro karşısında dibe çakıldı

Avrupa Merkez Bankası'nın 75 baz puan artışından sonra euro karşısında değer kaybeden Japon Yen'i 7 yıl aradan sonra bir ilk yaşıyor.



Yen, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) yüzde 75 baz faiz artışı kararıyla Euro karşısında son 7 yılın en büyük değer kaybını yaşıyor.  Haftanın son günü itibarıyla 1 Euro, 143 Japon Yeni olarak işem görüyor.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararından sorna euro değer kazandı. Euro diğer ülk para birimlerine  karşı değer kazandı.

Avrupa Merkez Bankası dün faiz kararını açıkladıktan sonra euro kuru yükselişe geçti. Kararın hemen ardından açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, enflasyonda yakın bir zamanda  yükseliş beklediklerini bu nedenle de önden faiz artışlarının devam edeceğini belirtti.

ABD Doları’nın ardından Euro karşısında da değer kaybeden Japon Yeni’ndeki ani dalgalanmaların “aleyhte” olarak açıklanıyor. Japon Yeni’nin, yabancı piyasalardaki değer kayıpları hükümet ile Japon finansal otoritelerini endişe oluşturuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön