23 / 04 / 2024

Eroğlu Holding'e FETÖ operasyonu!

Eroğlu Holding'e FETÖ operasyonu!

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve 187 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi.



İş dünyasına yönelik FETÖ/PDY soruşturmasında haklarında gözaltı kararı bulunan 187 isimden, aralarında Faruk Güllüoğlu ve Ömer Faruk Kavurmacı gibi ünlü işadamlarının da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı. FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dün İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenlendi.


ÜNLÜ İŞADAMLARINA GÖZALTI: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları'nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu'nun da aralarında bulunduğu 187 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları'nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerin bir kısmının TUSKON yönetiminde bulunduğu, bazılarının ise üye olduğu belirtildi.


TERÖR ÖRGÜTÜNE FİNANS DESTEĞİ: Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, 'terör örgütüne üye olmak' ve 'terör örgütüne finans sağlamak' suçlarından işlem yapılacağı kaydedildi. 187 isimden, aralarında Faruk Güllüoğlu ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın da bulunduğu 65 kişi gözaltına alındı.


TOPBAŞ'IN DAMADI


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, FETÖ operasyonunda gözaltına alındı. Tekirdağ merkezli 8 ilde de FETÖ'ye kaynak aktaran 40 kişi yakalandı.



Yeni Asır


Geri Dön