26 / 04 / 2024

Eroğlu: Van'da 17 bin 487 kalıcı konut 1 yıl içinde tamamlandı!

Eroğlu: Van'da 17 bin 487 kalıcı konut 1 yıl içinde tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Van depreminin ardından kente yapılan yatırımları değerlendirirken, 'Van, Van olalı böyle yatırım görmedi'' dedi...



TBMM Genel Kurulu'nda, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü dolayısıyla gündemdışı söz alan AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, partisinin kadın milletvekili sayısını önemli oranda artırarak, diğer partilere de örnek olduğunu ifade etti. Seymenoğlu, AK Parti Kadın Teşkilatı'nın da dünyanın en büyük kadın örgütü olduğunu vurguladı. 

     CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin (AKEDAŞ) özelleştirme sürecinde suistimal ve rantın söz konusu olduğunu savundu. Sapan, Hükümet'in, kendi ülkesinin sermayesini çarçur ettiğini ileri sürdü. 

     BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, Van'da konut almaya hak kazanan ancak, konutların altyapısı tamamlanmaması nedeniyle bu imkandan mahrum kalan çok sayıda kişinin konteynerlerde soğuğa karşı mücadele verdiklerini söyledi. 

     

     ''Geçici konutlar bile yıllarca yapılamıyordu'' 

     

     CHP'li Sapan'ın gündemdışı konuşmasına Hükümet adına yanıt veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AKEDAŞ'ın bir özelleştirme sürecinden geçtiğini, tekliflerin Rekabet Kurumu'na sunulduğunu söyledi. Yıldız, buradaki değerlendirmenin ardından kararı Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun vereceğini kaydetti. 

     Söz konusu ihalelerin televizyonlarda canlı yayınlarda yapıldığını belirten Yıldız, ''İsteyen firma ihaleye katılıp, 'Ben daha yüksek bedel veriyorum' diyebilir. Bunda bir engelleme söz konusu değil'' dedi. Yıldız, firmanın alım satım değerinin, satışın gerçekleştiği değer olduğuna işaret etti. 

     BDP'li Gür'ün, gündemdışı konuşmasına Hükümet adına yanıt veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Gür'den aslında, Hükümet'in Van'a yaptığı yatırımlar için teşekkür etmesini beklediğini söyledi. ''Van, Van olalı böyle yatırım görmedi'' diyen Eroğlu, Van'a toplam 6 milyar 774 milyon 846 bin lira yatırım yapıldığını bildirdi. 

     Geçmişte geçici konutların bile yıllarca yapılamadığını ifade eden Eroğlu, şimdi ise Van'da 17 bin 487 kalıcı konutun 1 yıl içinde tamamlandığını vurguladı. Eroğlu, ''Dünyada afetle ilgili birimler, 'Bu kadar kısa zamanda kalıcı konutları nasıl başardınız' diyerek bizden teknik destek istiyorlar'' dedi. 

     Eroğlu, söz konusu konutların altyapılarının tamamlanmadığını ilişkin iddianın doğru olmadığını, Van'da konut, altyapı, sağlık, eğitim gibi bor çok konuda kalıcı çözümler oluşturduklarını kaydetti. 

     Genel Kurul'da, söz alan grup başkanvekilleri, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin yıl dönümünü kutladı. 


AA


Geri Dön