25 / 04 / 2024

Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı!

Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı!

Kültür ve Turizm Bakanı'nın sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Azeri iş adamı İskender Khalilov'un 2011'de hizmete açtığı Bodrum Hilton Türkbükü Oteli satın aldı.



Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sahibi olduğu Ersoy Otelcilik, Bodrum Hilton Türkbükü’nü satın aldı.

Dünya'dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın haberine göre; Azerbaycan merkezli ISR Holding’in bir şirketi olan ISR Turizm’i satın alan şirket, böylelikle Bodrum Türkbükü’nün de yeni sahibi oldu.

Rekabet Kurumu’na satın almayla ilgili gerçekleşen başvuru sonucunda izin de çıktı. Rekabet Kurumu son toplantısında ISR Turizm İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.’nin tek kontrolünün Ersoy Otelcilik tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Merkezi Antalya'da olan Ersoy Otelcilik bu satın almayla beraber otel sayısı üçe ulaştı. Halen Voyage Otel Belek ve Max Royal Kemer otelleriyle hizmet sunan şirket, Hilton'la Bodrum'u da faaliyet alanına ekledi.

Azeri işadamı İskender Khalilov, İber Princess ismiyle hizmete açtığı oteli 2011'de satın alarak Hilton olarak faaliyete başlamıştı. Azerbaycan’da Hilton Bakü ve Park By Radison Blu otellerinin sahibi olan holding, Türkiye’de tek bir otelle faaliyette bulunuyordu.


Geri Dön