20 / 04 / 2024

Ertuğrul Çalışkan kimdir?

Ertuğrul Çalışkan kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan listeye göre Karaman Belediye Başkan adayı olan Ertuğrul Çalışkan kimdir? İşte aday Ertuğrul Çalışkan...



Ertuğrul Çalışkan kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 ilin belediye başkan adayını açıkladı. Açıklanan listeye göre Karaman Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çalışkan oldu. Peki Karaman Belediye Başkan adayı Ertuğrul Çalışkan kimdir?


Ertuğrul Çalışkan biyografi..

Ertuğrul Çalışkan, Astsubay olan babasının görev yeri olan Erzurum'da 1965 Yılında doğdu. Ertuğrul Çalışkan, babasının şehit olmasından sonra Karamana gelerek İlk, orta, lise öğretimini Karamanda tamamladı.


Ertuğrul Çalışkan, 1987 yılında Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesini bitirdi. Ertuğrul Çalışkan, 2014 yerel seçimlerinde AKP Karaman Belediye Başkan Adayı seçildi.


1994 yılında Karamanda iş hayatına atılan Ertuğrul Çalışkan çeşitli firmalarda yönetici olarak görev aldı. 2004 yılında Ak Parti'den İl Genel Meclisine seçildi. 2005 yılında yeni çıkan 5302 İl Özel İdareler Kanunu gereği yapılan seçimle İl Genel Meclisi Başkanı Seçildi.


Ertuğrul Çalışkan evli ve iki çocuk babasıdır.


Halen devam eden İl Genel Meclisi Başkanlığı süresince;

KÖYDES kapsamında 34,5 Trilyon bütçe kullanılmış ve gerçekleşme oranı %100 olmuştur. İlimiz, Türkiye'de proje uygulamada ilk 3 il arasında yer almıştır. Başbakanımız Karaman ziyaretinde çalışmaları yerinde görmüş ve Ulusa Sesleniş programında bu konuya yer vermiştir.


Eğitim çalışmaları kapsamında, okul öncesi eğitime önem verilmiştir. Her İlköğretim okulumuzun bulunduğu yere anasınıfı açılmış; bu çalışmalardan dolayı İlimiz Yurt Genelinde okul öncesi eğitimde pilot il seçilmiştir.


İlimizde kampüs okul uygulamasına özel önem verilerek çalışmalar bu doğrultuda yapılmıştır. İlköğretim ve ortaöğretim okullarımız yenilenmiş, fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı kurulması, okulların alt yapıları iyileştirilmeleri sağlanmıştır. Bu altyapı çalışmaları sayesinde İl Genelinde eğitim seviyesinin çok hızlı bir biçimde yükseldiği görülmüştür.






Geri Dön