18 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay: Abant'ta otel planı yok

Ertuğrul Günay: Abant'ta otel planı yok

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: 'Abant'ta Bakanlığın izin verdiği otel planı yok'



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Abant Gölü'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izni ya da bilgisi dahilinde bir otel yapımının söz konusu olmadığını açıkladı.
Günay'ın açıklamasında göre Abant'ta `turistik tesis yapılması ve bölgenin turizm merkezi ilan edilmesi' talebi, Bolu Valiliği'nden geldi; Kültür ve Turizm Bakanlığı ise yanıt yazısında sadece böyle bir talep konusunda izlenilmesi gereken süreci' anlattı, herhangi bir onay vermedi. Açıklamada şöyle denildi:
"Bolu Valiliği'nin Abant Gölü Tabiat Parkı yakın çevresinde turizm tesisi yapılması ve turizm merkezi ilan edilmesi talebi üzerine Bakanlığımız teknik personeli yerinde inceleme yapmıştır. Söz konusu alanın bir kısmının Tabiat Parkı içinde kalması ve alana ulaşımın Tabiat Parkı içinden sağlanmasından dolayı parka ilişkin 1/10 bin ölçekli Uzun Devreli Gelişme Planı'nda konunun değerlendirilerek, taleple ilgili düzenlemenin yapılması gerektiği ve Uzun Vadeli Gelişme Planı'ndaki düzenlemeyi takiben değişikliğe ilişkin sürecin Valilikçe sonuçlandırılmasının ardından Bakanlığımızın konuyu inceleyeceği ifade edilmiştir. Haberde belirtilenin aksine Bakanlığımızca uygun görüş verilmemiş, sadece Valiliğin görüşü üzerine süreç anlatılmıştır."
Radikal Gazetesi, `Abant'ı otel yapabilmek için mahvetmişler' başlığıyla verdiği haberde, Bolu Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki yazışmalara dikkat çekmişti.
Haberde Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın daha önce Radikal'e yaptığı açıklamada `Abant'ta otel veya turizm alanı yapılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını' söylediği hatırlatılmış; ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bolu Valiliği arasındaki yazışmaların bunun tersini gösterdiği belirtilmişti.
Radikal

Geri Dön