28 / 03 / 2024

Ertuğrul Günay: Sahillerimiz çirkin yapılarla doldurulmuş

Ertuğrul Günay: Sahillerimiz çirkin yapılarla doldurulmuş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Türkiye'de sahillerimiz inanılmaz bir arsızlıkla çirkin yapılarla doldurulmuş vaziyette.'' dedi



Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali'nin açılışı için Adana'ya gelen Bakan Günay, Yumurtalık ilçesinde incelemelerde bulundu.

Adana Valisi İlhan Atış, TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, AK Parti  Adana  Milletvekili Fatoş Gürkan, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve Kültür Turizm Müdürü Osman Arık'ın yanı sıra çok sayıda yetkilinin eşlik ettiği programda Bakan Günay, Yumurtalık'taki tarihi kaleyi ve Marko Polo İskelesi'ni inceledi.

Bakan Günay, sahillerdeki çarpık yapılaşmaya dikkati çekti.

Bakan Günay, "Hangi yerde güzel koy veya tarihi eser varsa çevresindeki çirkin yapılaşma en önemli engel olarak karşımıza çıkıyor. Türkiye'de sahillerimiz inanılmaz bir arsızlıkla çirkin yapılarla doldurulmuş vaziyette. Yapılaşma vaktiyle açgözlülükle yapılmış. Ortadan kaldırmak için ciddi bir kaynağa, kamulaştırma için ciddi bir bedele ihtiyacımız var. Bunun da altından kalkmanız son derece zor.'' diye konuştu.

Günay, ''Çirkin yapılaşma sadece burada değil tüm Türkiye'de, bütün sahillerimizde var. Türkiye, dünyanın en güzel coğrafyalarından ancak en çirkin şehirleri son 50 yıl içinde getirmiş kondurmuş, nasıl olmuşsa; şimdi bununla baş etmeye çalışıyoruz.'' ifadesinin kullandı.

Bakan Günay, daha sonra Süleymaniye Kulesi'nde incelemelerde bulundu.
Zaman


Geri Dön