25 / 04 / 2024

Ertuğrul Günay Zelve Vadisi'ne bina yapılmasını savundu

Ertuğrul Günay Zelve Vadisi'ne bina yapılmasını savundu

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Avanos'taki SİT alanı Zelve Vadisi'ne, betonarme bina yapılmasını savundu



Nevşehir'e bağlı Avanos'ta peribacalarının bulunduğu SİT alanı Zelve Vadisi'ne, bakanlığının betonarme bina yapmasının ne derece doğru olduğu sorulan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Yaptığımız iyi girişimler böyle geleneksel alışkanlıklarla çatışıyor. Konuyu yakından takip ediyorum. Koruma Kurulu kararına bir aykırılık varsa çalışmaları durdururum" dedi. Bakan, İstanbul'da katıldığı bir toplantının ardından gazetecilerin Kapadokya'daki inşaatla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:
"Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararı çerçevesinde orada içinde ihtiyaç, bilgilendirme ve kitap satış merkezlerinin olduğu bir karşılama merkezi yapılıyor. Koruma Kurulu kararına bir aykırılık varsa oradaki çalışmaları durdururum. Karkas yapı, daha sonra yerel taşlarla örülecek, son derece estetik bir düzenleme yapılıyor. Oradaki seyyar satıcıların yerleri kamulaştırılmış, bedelleri ödenmiş buna rağmen orada satış yapmaya devam etmek istiyorlar. Ne yazık ki yaptığımız iyi girişimlerin direnişlerle karşılaşıldığı biliniyor."
İnşaatı belediyenin mühürlediği iddiasıyla ilgili olarak Günay, "Belediyeler küçük oy gruplarına büyük tavizler verebilir. Ayrıntısını öğreneceğim" diye konuştu.
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Peri Bacaları tütecek!

Bakan betonarme bina yapılmasının ne derece doğru olduğu sorularını yanıtladı!

Nevşehir Avanos'taki peribacalarının bulunduğu SİT alanı Zelve Vadisi'ne, bakanlığın betonarme bina yapmasının ne derece doğru olduğu sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Konuyu yakından takip ediyorum. Koruma Kurulu kararına bir aykırılık varsa, oradaki çalışmaları durdururum" dedi. Buraya yapılmak istenen bir karşılama merkezinin peribacalarına çok yakın olmadığını belirten Bakan Günay, "Yerel esnafın abarttığı bir gelişme. Peribacalarının yanına, içine, dibine, 100 metre yanına kimse böyle bir şey yapamaz. Türkiye'nin tarihsel ve doğal zenginliğine karşı bilerek bizden herhangi bir eksiklik, yanlışlık, saldırı olmaz" diye konuştu. Bakan Günay, toplantının ardından gazetecilerin Kapadokya'da yürütülen inşaatla ilgili sorularını şöyle yanıtladı: "Buralarda attığımız her adım Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu denetiminden geçiyor. Kurul kararı çerçevesinde orada içinde ihtiyaç, bilgilendirme ve kitap satış merkezlerinin olduğu bir karşılama merkezi yapılıyor." Günay, yürütülen çalışmanın Kurul onayından geçtiğini belirterek, "Karkas yapı, daha sonra yerel taşlarla örülecek, son derece estetik bir düzenleme yapılıyor. Ne yazık ki yaptığımız iyi girişimlerin direnişlerle karşılaşıldığı biliniyor" dedi.
Vatan

İlgili haber:

Zelve Vadisi'nin ortasına beton bina inşaatı!


Geri Dön