25 / 04 / 2024

Eryaman Stadı, ikinci yarıya hazır hale gelecek!

Eryaman Stadı, ikinci yarıya hazır hale gelecek!

Ankara'nın Eryaman semtinde inşaatı devam eden Eryaman Stadı, ikinci yarıya hazır hale gelecek. Stadyumda yaklaşık 3 bin sarı koltuğun monte edilmesi devam ediyor...



Eryaman Stadı, ikinci yarıya hazır hale gelecek. Stat, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara Eryaman'da inşaatı devam eden Eryaman Stadı, liglerin 19. haftasında oynanacak maçlara hazır hale gelecek.

Spor Toto Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün, Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto 1. Lig'de Gençlerbirliği'nin de Altınordu maçları öncesinde stat kullanıma hazır hale getirilecek.

Yeni stadyum, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 49 yıllığına Gençlik ve Spor Bakanlığının hizmetine verildi. Taraflar arasında geçici devir protokolü imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ve yüklenici firma ile birlikte inşaata devam ederek, stadı en erken durumda hazır hale getirmeye çalışıyor.

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği'ne tahsis edilecek

Bakanlık yetkilileri, Eryaman Stadı'nın 3 takımı kaldırmayacağını ifade ederek, stadın Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün hizmetine sunulacağını söyledi.

Eryaman Stadı'nda yaklaşık 3 bin sarı koltuğun monte edilmesi devam ediyor. Ayrıca VIP Tribünü olarak adlandırılan bölümün de koltuklarının büyük bir bölümü monte edildi. Bu tribünde bulunan Türkiye Spor Yazarları Derneğine ait bölümün koltukları ise henüz takılmadı. 


Geri Dön