05 / 05 / 2024

Mersin Arena Stadı, Akdeniz Oyunları’na hazır hale getirildi!

Mersin Arena Stadı, Akdeniz Oyunları’na hazır hale getirildi!

TOKİ’nin, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında inşa ettiği “Mersin Arena Stadı”, 20-30 Haziran tarihlerinde yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları için hazır durumda...




-Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında inşa ettiği “Mersin Arena Stadı”, 20-30 Haziran tarihlerinde yapılacak 17. Akdeniz Olimpiyat Oyunları’na hazır hale geldi.


TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin ve yüklenici firma Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile 17. Akdeniz Oyunları’nın açılış töreninin gerçekleştirileceği 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Arena Stadı'nda incelemelerde bulundu.


Nihat Özdemir, Karabel’e stadın Akdeniz Oyunları’na yetiştirilmesi amacıyla inşaatta zaman zaman bin 500 kişiyle 3 vardiya çalışıldığı bilgisini verdi.


-“Yüzümüzü ağartacak bir proje”-


Mersin Arena Stadı’nın ikmal ihalesinin yapılmasından sonra kısa bir sürede yüzde 92’sinin yapıldığını ve tamamlanma aşamasına getirildiğini ifade eden Karabel, “Mersin Stadı'nın inşası programında aksama olmaması hepimiz için gurur kaynağıdır. Hep birlikte çalıştık. Bu stadı zamanında bitirmek, Türkiye için bir prestij meselesiydi. Hepinize teşekkür ederim” dedi.


Stadın, temiz ve güzel bir işçilikle tamamlanma aşamasına getirildiğine dikkati çeken Karabel, “Mersin Stadı, yüzümüzü ağartacak bir çalışma oldu” dedi. Karabel, yüklenici firmanın da çalışmalarını takvime uygun şekilde gerçekleştirdiğini dile getirdi.


-TOKİ, 18 stat inşa edecek-


TOKİ, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile muhtelif tarihlerde imzaladığı protokoller kapsamında 18 stat daha inşa edecek. Afyonkarahisar, Malatya, Mersin, Sivas, Eskişehir Samsun, Antalya ve Gaziantep’de stat inşaatları devam ediyor. Adana, Trabzon, Sakarya, Kocaeli’de inşa edilecek statlar ise ihale aşamasına geldi. Ankara, Diyarbakır, Hatay, Batman,  İzmir   ve Edirne’de inşa edilecek statlar ise hazırlık aşamasında bulunuyor.


-42 yıl aradan sonra Türkiye’de-


Akdeniz Oyunları, Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasında dört yılda bir düzenleniyor. Akdeniz ülkeleri arasında toplumsal ve kültürel yakınlaşmayı sağlamak amacıyla düzenlenen oyunlarda, olimpiyat kuralları geçerli.


Akdeniz Oyunları'nın tamamına katılan Türkiye 1971 yılında 6. Akdeniz Oyunları'na İzmir'de ev sahipliği yapmıştı. Bundan önceki 16. Akdeniz Oyunları, 23 ülkeden 3 bin 458 sporcunun katılımıyla 2009’da İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenmişti. Atletizm, basketbol, bisiklet, boks, cimnastik, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, masa tenisi, tenis, yelken, yüzme ve voleybol Akdeniz Oyunları'nın programında yer alan spor dalları arasında bulunuyor. 


AA


Geri Dön