26 / 04 / 2024

Akhisar Arena Stadı inşaatına ilişkin 8 soru TBMM gündeminde!

Akhisar Arena Stadı inşaatına ilişkin 8 soru TBMM gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Arena Stadı inşaatına ve Akhisar Belediyesi ile Bakanlık arasındaki protokole ilişkin soru önergesi hazırladı..



Akhisar Arena Stadı inşaatına ilişkin 8 soru TBMM gündeminde!


CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Akhisar Arena Stadı inşaatına ve Akhisar Belediyesi ile Bakanlık arasındaki protokole ilişkin soru önergesi hazırladı. Biçer sorularının Gençlik Ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Biçer önergesinde "Manisa ili Akhisar Arena Stadı ile ilgili aşağıdaki sorularımın cevaplandırılması gereği doğmuştur." diyerek 8 soru sordu.


Biçer'in soruları


1) Akhisar Arena Stadı ile ilgili Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında ilk protokol hangi tarihte yapılmıştır?


2) Akhisar Arena Stadı ile ilgili her maddesi ayrı ayrı belirtilmek üzere Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında imzalanan ilk protokolün içeriği nedir?


3) Akhisar Arena Stadı ile ilgili Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında imzalanan ilk protokole göre Akhisar Arena Stadı’nın inşaatının bitmesi gereken tarih nedir?


4) Akhisar Arena Stadı ile ilgili Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında imzalanan ilk protokole göre Akhisar Belediyesi’nin belirlenen süre içerisinde tamamlayamadığı stadyum inşaatını hangi tarihe Bakanlığınızın devir alması gerekmekteydi?


5) Akhisar Belediyesi’nin stadyum inşaatını bitiremediği anlaşıldıktan sonra bakanlığınız bağımsız ekspertiz kuruluşlarına stadyum ile ilgili herhangi bir çalışma yaptırmış mıdır? Yaptırmış ise bakanlığınız tarafından bağımsız ekspertiz kuruluşlarına yaptırılan raporlarda ne yazmaktadır?


6) Akhisar Arena Stadı ile ilgili Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında yapılan son protokolde bakanlığınızın Akhisar Arena Stadı’nm inşaatını devralmadığı yönündeki iddialar doğru mudur? İddialar doğru ise bakanlığınız Akhisar Arena Stadının inşaatını hangi gerekçeyle devralmamıştır?


7) Akhisar Arena Stadı ile ilgili Akhisar Belediyesi ile Bakanlığınız arasında yapılan son protokolde bakanlığınızın devralmadığı stat inşaatına, Akhisar Belediyesi’nin devam etmesi için bakanlığınızdan Akhisar Belediyesi’ne ne kadar para, hangi gerekçeyle ve hangi hukuki gerekçelerle aktarılacaktır?


8) Akhisar Belediyesi’nin Stat inşaatına devam etmesi için aktarılan para miktarı ve gerekçesi protokolde belirtilmiş midir?





Geri Dön