16 / 04 / 2024

Erzincan Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Erzincan Asker Hastanesi, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Erzincan Asker Hastanesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek Hizmet Binası oldu.



Erzincan Asker Hastanesi, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesi sebebiyle Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek Hizmet Binasına dönüştürüldü. 


Hastanenin devri dolayısıyla düzenlenen törene, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Erhan ve hastane personeli katıldı.


Ertuğrul Erhan törende yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığına devredilen asker hastanelerinin hizmetlerinin yeni statüleriyle devam edeceğini ifade ederek, bu hastanelerin hizmetlerinin eskisinden daha güçlü bir şekilde yürütüleceğinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.


Asker hastanelerinin devri dolayısıyla tarihi bir dönem yaşandığına dikkati çeken Erhan, "Bugün ülkemiz askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık ediyoruz. Özel ve fedakar bir hizmet alanı olan sağlık hizmetleri alanında, sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesini gerçekleştiriyoruz." ifadesini kullandı.


Konuşmaların ardından devri gerçekleştirilen Erzincan Asker Hastanesi, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Işıkpınar Ek Hizmet Binası olarak hizmet vermeye başladı.


AA


Geri Dön