29 / 03 / 2024

Erzurum AFAD Lojistik Deposu hizmete giriyor!

Erzurum AFAD Lojistik Deposu hizmete giriyor!

Afet Kampüs ve Kompleksi içerisinde yer alan Lojistik Deponun yapımı tamamladı. İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ deponun kesin kabulünün 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti...




Afet Kampüs ve Kompleksi içerisinde yer alan Lojistik Depo'nun yapımı tamamladı. İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ deponun kesin kabulünün 15 Mayıs’ta yapılacağını belirtti. Erzurum ile birlikte 27 ilde yapılacak olan lojistik depo bütün bölgeye hitap edecek.


Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak afet durumunda Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü sorumluluk sahasında bulunan illere öncelikli hizmet verecek olan lojistik depoyu gezerek kurum yetkililerinden bilgi aldı. İnşaatın fiilen bittiğini söyleyen İl Afet Acil Durum Müdür Vekili Yusuf Bozdağ 15 Mayıs 2014 tarihi itibariyle binanın teslim alınacağını ve kullanıma başlanacağını belirtti. Binaya entegre edilen vinç sistemi ile konteynerleri üst üste istiflemek kaydıyla 90 adet konteynerin yerleştirilebileceğini ve her konteynerin içerisine 30’ar adet çadır konulacağını kaydeden Bozdağ afet durumunda toplamda 2 bin 700 çadırın hazır tutulacağını kaydetti.


Depo alanının 2 bin 310 m2 olduğunu söyleyen İl Müdür Vekili Bozdağ aynı arazi üzerinde Afet Kampüs ve Kompleksi çalışmasının yapılacağını sözlerine ekledi. Kampüs alanında 500 adet konteyner veya bin adet kapasiteli çadır kentin kurulmasının planlandığını çalışmalar tamamlandığında toplam çadırkent kapasitesinin 8 bin olacağını ifade eden Bozdağ yine kampüs içerisinde Çalışma Ofisleri, Haberleşme Hizmetleri, Deprem Araştırma Merkezi, Helikopter Pisti, İtfaiye, 112 Acil, UMKE, Kızılay İdari Binaları, Yemekhane, Kapalı Spor Salonu ve Konferans Salonu, Yeşil Alan, Mescit, Sağlık Ocağı, Aşevi ve Okul Lojmanların olacağını belirtti. Bozdağ depoda tutulacak olan konteyner ve çadırların 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren getirilerek depolanacağını da sözlerine ekledi.



Soma Olay


Geri Dön