19 / 04 / 2024

Erzurum Avrupa'nın en gözde kenti olacak!

Erzurum Avrupa'nın en gözde kenti olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ''Ülke genelinde Avrupa ile yarışan yeni şehirler inşa ediyor. Olimpiyat şehri Erzurum'da inşallah Avrupa'nın en gözde kenti olacak" dedi.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye'de yerel yönetimlerde adeta marka oldu. Uyguladığı yönetim anlayışıyla yönettiği şehri cazibe merkezine dönüştüren Başkan Sekmen, "AK Belediyeler, ülke genelinde Avrupa ile yarışan yeni şehirler inşa ediyor. Olimpiyat şehri Erzurum'da inşallah Avrupa'nın en gözde kenti olacak" dedi. 


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşüm, ekonomi, tarım, spor, sanat ve üretimle ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili Star Gazetesine değerlendirmede bulundu. Sadece yerel hizmetlerde değil tarımsal altyapıda bile vatandaşlara yardımcı olan Başkan Mehmet Sekmen, kalkınmayı her alanda sağladıklarım ifade etti. Sekmen, "2015 yılı yatırım programına alınarak ihalesi yapılan veya ihale süreci devam eden 67 sulama tesisi projemizin hayata geçmesiyle 91 bin 740 dekar arazi sulamaya açılacak. Yine bu yıl, hayvan içme suyu teminini sağlamak amacıyla 29 gölet yapıldı. Meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için yaptırılan 200 'Sıvat' (hayvan sulağı) çiftçilere dağıtıldı" dedi. Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Büyükşehir'in kamu iktisadi teşebbüslerinden ERKONUT A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Veyis Efen li Konutları Projesi'ne start verilerek, riskli bina yıkıldı. Başkan Sekmen, "Erzurum; kentsel değişim ve dönüşümde önemli bir dönüm noktasından geçiyor. Gerek inşaat sektörüne yön veren kamu iktisadi teşebbüsümüz ERKONUT A.Ş. gerekse de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığının işbirliğinde şehrimizi yeniden imar ve ihya ediyoruz. Erzurum; tarihi misyonuna, kültür dokusuna ve medeniyet tasavvurumuzun mirası olan sosyal kodlarına kentsel dönüşümle birlikte yeniden dönüş yapıyor. Hayata geçirdiğimiz sosyal projelerimizle şehir tarihini yeniden gün yüzüne çıkarıyoruz. Selçuklu ve Osmanlı'dan bize miras kalan cennet Vatan Türkiye'nin bu kadim şehrini yeniden tasarlıyoruz" diye konuştu. 


Star Ek


Geri Dön