23 / 04 / 2024

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.




Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Alipaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda gerçekleştirilen üç aşamalı Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, projenin birinci aşaması kapsamında Başak Cami karşısındaki alana yeni konut ve işyerleri inşa edilecek. Proje kapsamında 26 esnafla anlaşma sağlanarak, mevcut dükkânlar sökülüp yerine yeni işyerleri ve konutlar yapılacak. Projenin ikinci etabı kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 22 adet dükkânın tahliye ve yıkım çalışmaları tamamlandı. 


Proje kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan söz konusu 22 dükkânın altına otopark üst kısmına da peyzaj ve çocuk oyun alanları inşa edilecek. Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı’nda hayata geçecek olan peyzaj düzenlemesi ve yeraltı otoparkının inşaatına bahar mevsiminde başlanılacak. İçerisinde çocuk oyun alanlarının yer alacağı peyzaj çalışmasıyla birlikte bölgedeki otopark sorunu da tamamiyle ortadan kalkacak. Alipaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda hayata geçecek olan proje sayesinde bölgedeki çarpık yapılaşma sorunu da böylelikle çözülecek.
 


Geri Dön