29 / 03 / 2024

Erzurum Demirciler Çarşısı yıkım

Erzurum Demirciler Çarşısı yıkım

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Erzurum Demirciler Çarşısı'nın yıkım çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tam gaz sürdürüyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tamamlanıyor!

Restorasyon çalışmalarına son sürat devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunu tamamlıyor.

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç çalışmalarda sona gelinen Tarihi Demirciler Çarşı’sını inceledi.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda sona gelindi.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı restorasyonunda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmalarının son sürat devam ettiği Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Bakırköy Demirciler Çarşısı'nın esnafı kaçıyor!

Bakırköy Demirciler Çarşısı, 2. derece korunması gereken eser olarak tescil edildi ve bunu üzerinde çarşı harabeye döndü. Çivi bile çakılmayan çarşıdaki esnaflar bir bir kaçıyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda tarihi dönüşüm!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni turizm alanlarından biri haline gelecek.

Demirciler Çarşısı'nın restorasyonunda son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden Demirciler Çarşısı’nda gezi ve incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda son durum!

Kahramanmaraş'ın el sanatları merkezi haline gelmesi beklenen tarihi Demirciler Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanan, aslına uygun restore edilerek tarihi kimliğine kavuşturulacak olan Demirciler Çarşısı’nda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı tarihi kimliğine kavuşuyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları başlayan Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

Silifke'deki Tarihi Demirciler Çarşısı yenileniyor!

Silifke Belediyesi şehir merkezinde olmasına rağmen, yıllardır hizmet almayan Taşhan Sokaktaki Demirciler Çarşısının alt yapı ve parke döşeme hizmetlerini gerçekleştiriyor.

Erzurum Demirciler Çarşısı yıkım Haberi

Erzurum Demirciler Çarşısı yıkım


Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Alipaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda gerçekleştirilen üç aşamalı Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı Kentsel Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, projenin birinci aşaması kapsamında Başak Cami karşısındaki alana yeni konut ve işyerleri inşa edilecek. Proje kapsamında 26 esnafla anlaşma sağlanarak, mevcut dükkânlar sökülüp yerine yeni işyerleri ve konutlar yapılacak. Projenin ikinci etabı kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 22 adet dükkânın tahliye ve yıkım çalışmaları tamamlandı. 


Proje kapsamında Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan söz konusu 22 dükkânın altına otopark üst kısmına da peyzaj ve çocuk oyun alanları inşa edilecek. Eski Aşkale Garajı ve Demirciler Çarşısı’nda hayata geçecek olan peyzaj düzenlemesi ve yeraltı otoparkının inşaatına bahar mevsiminde başlanılacak. İçerisinde...