28 / 03 / 2024

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.




Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklığı ile GAP Bölge İdare Başkanlığı ve Dicle Kalkınma Ajansı’nın(DİKA) finansal desteği yürütülen Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi’nin çalışmaları hakkında Suka Ellafa(Zahireciler) esnaflarını bilgilendirme amacıyla toplantı yapıldı. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı çok amaçlı toplantı salonunda yapılan toplantıya Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, projenin teknik ekibi ile esnaflar katıldı.  Projenin geldiği aşama hakkında bilgi verilirken, esnaflarında düşünce ve görüşleri alındı.

 

Proje kapsamında Suka Ellafa çarşısında bulunan 25 dükkan restore edilerek, tarihsel ve kültürel süreklilik sağlanacak, tarihi çevre ve çağdaş yaşam koşulları doğrultusunda daha sağlıklı fakat kimliği korunarak canlandırılmış olunacak.


Mardin Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön