27 / 04 / 2024

Mardin projeleri

Mardin projeleri

Mardin'de birkaç yıl önce başlatılan tarihi kentsel dönüşüm projesi yeniden başladı. Proje kapsamında binaların yıkımı gerçekleşiyor.

Mardin'in 500 mahallesine taziye evi inşa edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 ve 2018 yılları arasında bölgedeki 500 kırsal mahalleye taziye evi inşa edilecek.

Mardin'e inşa edilen depolama istasyonunda son durum!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerde sona gelindi. Mardin'in Derik İlçesi'nde yapımına başlanan depolama istasyonunun inşaatı incelendi.

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Ticari hayatı nedeniyle İstanbul’a taşınan ünlü iş adamı İsmail Kaya yatırım hedeflerini anlattı. Kaya, ''Mardin'e yatırım yapma bir Milli görevdir'' dedi.

Mardin'de altyapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Mardin Büyük Şehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni projeler şehirde start aldı. 4 battı-çıktı ile 2 tane çevre yolu yatırımı hayata geçiriliyor.

Mardin Suka Ellafa Çarşısı'ndaki dükkanlar restore edilecek!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon Projesi çalışmaları kapsamında Suka Ellafa (Zahireciler) çarşısının esnaflarıyla bir araya geldi.

Mardin’in çehresi değişiyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, eski Mardin’de bulunan 19 tarihi çarşıyı kapsayan “Tarihi Çarşıların Canlandırılması” ve “ 1.Cadde Yayalaştırma, Toplu Taşıma ve İyileştirme” projelerini tanıttı.

Nihat Özkan: Sebze ve meyve hali yapılmalı!

Hangi arazide hangi ürünün yetiştirilmesi gerektiğinin belirlenmesinin önemli olduğunu kaydeden Dr. Özkan, " Sebze ve meyve hali yapılmalı " diye konuştu.

Oğuzhan Sönmez Kaya: Projelerimiz Mardin için olacak!

İnşaat Mühendisi Oğuzhan Sönmez Kaya, Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adaylığı için resmi başvurusunu il Başkanı Bahattin Uncu'ya sundu.

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi!

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi. Mardin'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı10 ilçe başkanlığı, organize sanayi bölgesi ile ilçe ticaret odası başkanlığındaki görevli teknik personele, çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi.

2 milyon Auro'luk Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi hayata geçiriliyor!

Avrupa Birliği desteği ve Mardin Valiliği'nce yürütülen "Mardin Sürdürülebilir Turizm Projesi" hayata geçiriliyor Konuyla ilgili olarak Mardin Mazıdağı ilçesi Sultanköy'de bir otelde bir basın toplantısı düzenlendi.

İhsan Şener: Mardin'e 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldı!

Mardin'e 12 yılda 9 milyar liralık yatırım yapıldığını belirten Mardin AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 31 Temmuz'da Mardin'de miting düzenleyeceğini söyledi.

Mardin turizm sezonuna hazır!

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin' in dünya turizm şehri olacağını, şehrin, kültürel değerleri ve tarihi dokusuyla bir dünya markası olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul açıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kızıltepe'ye sığınan Suriyeliler için eski Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) binası okula dönüştürüldü. Tepebaşı Mahallesi'ndeki açılış öncesinde öğrencilere çeşitli okul malzemeleri dağıtıldı...

Mardin Birinci Cadde’deki 9 milyon Euro'luk projeye başlandı!

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında adeta şantiyeye dönüşen Mardin’in en işlek caddesi olan Birinci Cadde’de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmaları için 9 milyon Euro'luk projeye start verildi...

TOKİ Mardin Yeşilli’de 240 ay taksit şansıyla! 10 soruda TOKİ Yeşilli

TOKİ 250 bin Sosyal Konut Projeleri dahilinde Mardin’de de yeni projeleri gerçekleşecek. Peki, TOKİ Mardin Yeşilli Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ Mardin Mazıdağı 2022 Projesi tüm detaylarıyla! Sadece 240 ay taksitle!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri bütününde Mardin’de de yeni projeleri hayata sokacak. Peki, TOKİ Mardin Mazıdağı Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Mardin Artuklu’da 1.600 adet TOKİ ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları geçtiğimiz hafta başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde Mardin’de de konutlar inşa edecek. Peki, TOKİ Mardin Artuklu Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

TOKİ'den Mardin Savur'a 121 yeni konut!

Dar gelirli aileler için yeni konut projeleri inşa eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Mardin projesi için düğmeye bastı.

Mahmut Demirtaş Mardin'deki inşaat çalışmalarını inceledi!

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mahmut Demirtaş, yapılması planlanan projeleri ve devam eden çalışmaların alanlarında incelemelerde bulundu.

Mardin'de altyapı projeleri için ilk kazma vuruldu!

Mardin Büyük Şehir Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yeni projeler şehirde start aldı. 4 battı-çıktı ile 2 tane çevre yolu yatırımı hayata geçiriliyor.

Akif Çağatay Kılıç, Mardin'de devam eden projeleri inceledi!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bugün Mardin'de yaklaşık 10 tane semt sahamızın yapımı ile ilgili kararlar aldık" dedi.

TOKİ Mardin 2015!

TOKİ Mardin Merkez Nur Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 156 adet konut satışa sunulacak. TOKİ Mardin 2015 projeleri kapsamında başvurular 30 Haziran 2015 tarihinde başlayacak.

Mardin'in ilk AVM'si Mova Park'ın finansmanı Şekerbank'tan!

Şekerbank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, “Anadolu Bankacılığı misyonumuz doğrultusunda sadece büyük şehirleri ve büyük firmaları değil, Anadolu'daki bölge ve şehirlerden gelen projeleri de önceliklerimiz arasına alarak, şimdi de Mardin'in ilk AVM'sine fina

Mardin Kızıltepe'de 7,1 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

T.C. Kızıltepe /Mardin İcra Müdürlüğü, Mardin İli Kızıltepe İlçesi, Yukarıazıklı Köyü, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikayı 7 milyon 154 bin 721,02 TL'den satışa çıkardı. Fabrika 15 parça halinde satılacak...

Mardin Defterdarlığıdan 49 yıllığına 2 arsa!

Mardin Defterdarlığı Merkeze bağlı Yalım Köyünde iki arsayı, üzerinde turistik tesis yapılması şartıyla 49 yıllığına üst kullanım hakkı tesis edilmesi için ihaleye çıkardı

Mardin, UNESCO dünya kültür mirası listesine hazırlanıyor!

7 bin yıllık geçmişe sahip olan ve UNESCO Dünya Mirası "Geçici Listesine" alınan Mardin Kültürel Peyzaj Alanındaki tarihi mekanlarda restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor

Mardin projeleri Haberi

Mardin projeleri

Mardin'de tarihi dönüşüm projesi yeniden hayata geçirildi. Proje kapsamında birkaç yıl önce başlatılan yıkım çalışmaları verilen aranın ardından yeniden başladı. 


Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yıkımı gören vatandaşlar "Bu proje ile 100 yıl öncesi Mardin yine çıkartılmış olacak. Mardinliler olarak bunu büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak yeni yapıların ev sahipleri mağdur edilmeyecek bir şekilde yapılması gerekir" şeklinde konuştu.


Yıkım çalışmaları devam ederken bir ev sahibiyle Valiliğin anlaşamaması sorun yaşattı. Mardin Cumhuriyet Meydanı karşısındaki tarihi Latifi ye Camii önünde bulunan ve Celal ile Doğan Akın'a ait 3 katlı 8 dairelik bina proje kapsamında yıkılması kararlaştırılmış ama ailenin şikayeti üzerine 8 yıldır mahkemesi sürmektedir. 


Ev sahipleri binalarının değerini az bulmasından dolayı mahkemeye başvururken Dönüşüm Projesi Koordinatör ise konuyla ilgili olarak, "Bu...