25 / 04 / 2024

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Mardin'e yatırım yapmak görevimizdir!

Ticari hayatı nedeniyle İstanbul’a taşınan ünlü iş adamı İsmail Kaya yatırım hedeflerini anlattı. Kaya, ''Mardin'e yatırım yapma bir Milli görevdir'' dedi.



20 yıl önce Irak Savaşı nedeniyle İstanbul’a yerleşen İsmail Kaya, “Bunu bütün samimiyetimle belirteyim ki Mardin’den ayrıldığım zaman hüngür hüngür ağladım çok üzüldüm. Çünkü benim doğduğum, yaşadığım, mis gibi kokan Mardin toprağını bırakmak bana çok zor geldi. Biz o zamanda ithalat, ihracat işleri ile uğraş veriyorduk ama Mardin’de yaşamak bir ayrıcalıktır” ifadelerini kullandı.


Kaya, “1962 doğumluyum, 20 yıl öncesi Mardin’i nasıl ki bıraktıysak aynen duruyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine 2017 ilk aylarında kendi memleketim ve kendi doğduğum ve dünyanın gündeminde olan, burada yaşayan Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni, Ezidilerle bilinen kadim Mardin’de yatırım yapmayı kendimize bir görev sayıyoruz. Mardin gibi bir memleket için burada yatırım yapma bir Milli görevdir. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına ilkinde biz temel atmış olacağız. Bazı iş adamı arkadaşlarımız bizlere şöyle söylüyorlar: ‘Yahu başka yer bulmadınız mı, orada yatırımlarınızı yapacaksınız’ Ben de bu arkadaşlarımıza şöyle diyorum: ‘Bu memleket hepimizindir, bu memlekette herkese toprak vardır, bu memlekette bize büyük görev düşüyor. Benim bugün Mardin’de yüzlerce akrabam ve arkadaşlarımız vardır neden bu insanlara bir iş istihdamı yaratmak istemeyelim? Bu bizim görevimiz olduğu gibi ülke için bir milli görevdir” dedi.


4’ÜNCÜ VERGİ REKORTMENİ


Avrupa ülkelerine başta badem ve ceviz gibi önemli maddeleri ithal ederek, Orta Doğu ülkelerine de ihracat yapan genç iş adamı İsmail Kaya, 2009 yılında İstanbul Beyazıt vergi rekortmenliğinde dördüncü sıraya girmişti ve dönemin Maliye Bakanlığından teşekkür belgesi almıştı. İsmail Kaya, “Yapabileceğimiz hayır işi yaptığımız ihracatlardan elde edilen KDV ile bu yardımı yapılacaksa yapılmasın daha iyidir. Çünkü KDV parası ile yapılan bir yarı işi bu hayır işi sayılmaz. Yapacaksan kendi paranla yapacaksın ki o zaman Allah’ın huzurunda kabul edilmiş olacaktır” dedi.


Hayırseverliği ile tanınan Mardinli iş adamı İsmail Kaya, geçtiğimiz yıl doğduğu ve büyüdüğü Mardin’in Kabala beldesi girişinde 4 milyon TL’ye bin 200 kişilik cami ile birlikte Kuran kursu, taziye evi, yatılı erkek öğrenci yurdu yaptırmıştır. “Ülkemizde var olan cehalet ancak insanların yanında olup onları okutmak ve onlara yardımcı olmaktır. Kuran-ı Kerim’in anlamı bilmek ve insanlara tavsiyesi yapmakla bu cehaleti ortadan kalkmış olacaktır” diyen Kaya, “Her Mardinliye ben buradan çağrıda bulunuyorum. Gidin Mardin’i gezin yatırımlarımızı kendi memleketimizde yapın. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Bizler de, sizler de Mardin’in hoşgörü şehri olduğunu biliyoruz. İnsanlarımızın yanında olmak herkesin görevidir, bir milli görevdir” ifadelerini kullandı.


 


İlk Ses 


Geri Dön