26 / 04 / 2024

Oğuzhan Sönmez Kaya: Projelerimiz Mardin için olacak!

Oğuzhan Sönmez Kaya: Projelerimiz Mardin için olacak!

İnşaat Mühendisi Oğuzhan Sönmez Kaya, Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adaylığı için resmi başvurusunu il Başkanı Bahattin Uncu'ya sundu.



Savur'un köklü ailelerden Sabahattin Kaya'nın inşaat mühendisi oğlu Oğuzhan Sönmez Kaya Ak Parti Mardin Milletvekili Aday Adayı oldu. İl ve ilçelerden büyük bir kalabalık kitlesi ile Ak Parti Mardin il teşkilatına gelen Kaya, İl Başkanı Bahattin Uncu'ya resmi baş vuru dilekçesini sundu. Çalışkan ve başarılı bir kişiliğe sahip olan İnşaat Mühendisi Oğuzhan Sönmez Kaya, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olan İstanbul'da Bağcılar Belediyesi imar Müdürlüğü biriminde başarılı çalışmalara imza attı. Bölge mühendisliği yapan Kaya 2006 yılına kadar Bağcılar'da hizmet yaptı. 



Başvurusu sırasında bir açıklama yapan Kaya, öz geçmişi ve çalışmaları hakkında şunları söyledi: "2006/2008 yılları arası müteahhit ve proje işlerinin yoğun olduğu bir dönemde bir süre özel sektörde kendi projelerim üzerine çalışma kararı aldım. 2008 yılında Bahçelievler belediyesinden gelen bir teklif üzerine bir yıl süresince ilgili belediyenin imar biriminde bölge mühendisi olarak mesleğimi icra ettim. 2009 yılında daha önce kurucusu olduğum ve bir süre için ayrıldığım şirketimin başına geçtim ve o yıldan bu yana mühendislik; yapı müteahhitliği, yapı laboratuarları ve kentsel dönüşüm projeleri alanında hizmet veren AKS inşaat laboratuar şirketinin ve kendi işimin başımda bulundum. AKS inşaat laboratuar olarak, bugün AR_GE ve kentsel dönüşüm alanında Türkiye'nin bir numaralı şirket olmanın gururunu ve başarısının verdiği hazzı yaşamaktayım. Ar-Ge ekibim ile birlikte Türkiye'nin ilk ve tek olan "kendi kendini yöneten saha" vb bir çok projeyi geliştirmiş olmamız; bize "Bu alanlardaki yaratıcı özelliklerimizi politika alanında da kullanabiliriz" düşüncesi şeklinde ilham vermiş olmalı ki; Mardin başta olmak üzere Mardin'e Türkiye'ye hizmet edecek yaratıcı projeleri üretmenin ve hayata geçirmenin umudunu ve gayesini taşımaktayız. Bu benim yaptığım hizmet ve çalışmam Mardin için bir şans ve Mardin'in kalkınması ve gelişmesi için canı gönülden hazırım." Evli ve bir kız çocuğu bulunan Kaya, Arapça ve İngilizce bilmektedir. Başvuru dilekçesini verdikten sonra Mardin Gazeteciler Derneği'ni ziyaret eden Kaya ve beraberindeki heyeti Başkanı Mehmet Çelik karşıladı. Kaya, Çelik'e," Lütfen sizlere büyük bir iş düşüyor. Mardin'e hizmet edebilecek deneyimli ve Mardin inşasına katkı sağlayacak insanların seçilmesine çalışan tüm arkadaşlara ben saygı duyarım. Ama hak edenler girsin bu işe. Çalışabilen insanlar, memleketin sorunlarını iyi bilen insanlar bu işlere girsin. Sizler de bunları destekleyin. Oy hatır için değil çalışabilecek insanlar için verilmelidir." dedi. 


Adana İlk Haber



Geri Dön