26 / 04 / 2024

Mardin Birinci Cadde’deki 9 milyon Euro'luk projeye başlandı!

Mardin Birinci Cadde’deki 9 milyon Euro'luk projeye başlandı!

Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında adeta şantiyeye dönüşen Mardin’in en işlek caddesi olan Birinci Cadde’de gerçekleştirilecek büyük değişim için çalışmaları için 9 milyon Euro'luk projeye start verildi...



Sit alanında yer alan ve Birinci Cadde'de bulunan binaların cepheleri iyileştirilecek ve cadde boyunca standart tabela, kepenk ve tente sistemi uygulaması için Mardin belediyesi 9 milyon Euro’luk proje hazırladı. Tarihi Dönüşüm Projesi kapsamında adeta şantiyeye dönüşen Mardin’de bir yandan beton binalar yıkılırken bir yandan da tarihi evlerin restorasyonu bütün hızı ile devam ediyor.


Mardin halkının yüzü gülecek


Birinci cadde esnafına projeyi tanıtmak için yapılan toplantıya katılan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, projenin Mardin turizmini şahlandıracağını söyledi. Mardin için çok önemli bir proje olduğunu belirten Ayanoğlu, "9 milyon Euro harcanacak olan proje kapsamında tek tip vitrin, tek tip tabela ile açılıp kapanabilen motorlu gölgelikler, kumandalı vitrinler olacak. En zorlu çalışmaları atlattık bu cephe çalışmalarımız keyifli geçecek, şehrin görünümü değişecek. İnşallah el ele verirsek bunun da üstesinden geleceğiz. Bu proje oluşturacağı turizm potansiyeliyle en başta esnafımızın sonra Mardin halkının yüzünü güldürecektir" dedi.


UNESCO üyeliği için ciddi bir proje


Sürdürülebilir Turizm Projesi'nin tamamlanmasıyla Mardin’in UNESCO üyeliği için çok ciddi bir ilerleme sağlanacağını ifade eden Ayanoğlu, şöyle konuştu: "Turizm, Mardin’in gelecekteki en büyük zenginlik kaynağı olacaktır. Bu çalışmalarla bizler tohum ekiyoruz. Bunun semeresini ilerde kat kat alacağız. Mardin eğer UNESCO listesine girerse yılda 5 milyon turist şehrimizi ziyaret edecek anlamına geliyor. 5 milyon turist; yatırım, istihdam, canlılık, zenginlik demektir. Mardin’i bir dünya kenti yapmak için başlatılan Tarihi Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor.”


Milat


Geri Dön