27 / 04 / 2024

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul açıldı!

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul açıldı!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Kızıltepe'ye sığınan Suriyeliler için eski Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) binası okula dönüştürüldü. Tepebaşı Mahallesi'ndeki açılış öncesinde öğrencilere çeşitli okul malzemeleri dağıtıldı...



Açılışa AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, Gözbebeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Mazi ve çok sayıda Suriyeli öğrenci katıldı.


Açılışta konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, ilçede  yaklaşık 15 bin Suriyeli sığınmacının olduğunu ifade ederek, devletin desteğiyle sağlık giderlerinin ve bazı ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.


Suriyeli sığınmacıların çocuklarının okul ihtiyacı olduğunu kaydeden Ermiş, "Burada kaymakamlığımıza ait 8 derslikli bir bina var. Destek için tahsis ettik. Şuan 300 öğrenci buraya kayıtlı. Eğitime pazartesi gününden itibaren başlayacaklar. Buradaki Suriyeli mültecilere rahat bir şekilde eğitim imkanı olacak" dedi.


AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise Suriye’den göç eden eğitim çağındaki çocuklar için 8 derslikli bir okulun açılışını yaptıklarını belirterek, "İnsanların temel ihtiyaçlarından birisi de eğitimdir. Çocukların cahil kalmaması lazım. İnsanımızın kadirşinaslığı misafirperverliği ve kardeşlik hukukunun verdiği himmetle bu iş gerçekleşti. Bu bir dayanışmanın ürünüdür. Çocuklara iyi bir gelecek için eğitim yapmaları sağlıklı bir bilgi birikimine sahip olmalarını diliyorum. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.


Kızıltepe’de Suriyeliler için yapılan okulda eğitim görecek olan öğrencilerin kırtasiye ve diğer ihtiyaçları Mardin Valiliği, Kızıltepe Kaymakamlığı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Gözbebeği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin destekleriyle karşılanacak.


AA


Geri Dön