20 / 04 / 2024

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda sona gelindi!

Tarihi Demirciler Çarşısı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç çalışmalarda sona gelinen Tarihi Demirciler Çarşı’sını inceledi.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Tarihi Demirciler Çarşı’sında sona doğru yaklaşıldı.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Demirciler Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.


Tarihi Demirciler Çarşısı’nın aslına uygun olarak yeniden restore edildiğine dikkat çeken Başkan Erkoç:“ Kadim medeniyetimizin mirasına sahip çıkıyoruz. İşyerleri, çatılar yeniden yapıldı. Çarşının tamamında kanalizasyon, yeni su şebekesi, doğalgaz şebekesi, elektrik, internet altyapısı yeniden düzenlendi” dedi.


Çalışmayla hem Kahramanmaraş’ı geçmişteki görkemine kavuşturmayı, hem de ticareti, turizmi, esnafımızın kazancını arttırmayı amaçladıklarını kaydeden Başkan Erkoç, “ Daha önce Mazman (Kuyumcular), Kazzaz Çarşısı ile Suk-i Sultan (Sultan Çarşısı) restore edilmişti. Bu şekildeki restorasyon çalışmaları çok kolay değildir. İnşallah Tarihi Demirciler Çarşısı’nı tarihteki güçlü ve görkemli günlerine geri döndüreceğiz” diye konuştu.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi


  


Geri Dön