19 / 04 / 2024

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Konya Tarihi Arasta Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Yıllardır restore edileceği günü bekleyen Tarihi Arasta Çarşısında restorasyon çalışmaları başladı. Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak hal binasına yerleştirildi.



Tarihi Arasta Çarşısı’nın restorasyon ihalesi merkezi Konya’da bulunan Şiran Mühendislik İnşaat Tic. ve San.Ltd.Şti.alınmıştı.  Tarihi Arasta’mız için Konya Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak.   Yapılacak restorasyon çalışmaları kapsamında Arasta içinde bulunan tescilli yapılarda dahil olmak üzere tüm yapıların restorasyonunu yapılacak.  Tamirat ve tadilat gören dükkan sahipleri geçici olarak yıkım kararı alınan hal binası altındaki belediye dükkanlarına taşındı. Akşehir Belediyesi işyeri sahiplerinin ticarette zarar görmemeleri için geçici olarak işyerlerini hal binası altındaki belediyeye ait dükkanlara taşınması kararı verdi. 

Arasta esnafının tamirat süresi bitimine kadar gösterilen dükkânlar da vatandaşa hizmet vereceğini belirten esnaflar: “Tadilat nedeniyle iş kaybı yaşamayalım diye Belediyemiz bizi hal binasındaki dükkânlara yerleştirdi. Bu konuda belediyemize gereken ilgiyi gösterdikleri için teşekkür ederiz. Bir an evvel Arastamızdaki işyerlerimize döneceğimiz günü bekliyoruz. “dediler.

Akşehir’de bulunan Arasta 17 Aralık 2015 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı İhale Salonu'nda gerçekleştirilen ve 8 firmanın katıldığı ihale ile sonuçta 7 milyon 874 bin 538 lira bedelle Şiran Mühendislik İnşaat Tic. ve San. Ltd. Şti.’ye verilmişti. 



İstasyon  Gazetesi


Geri Dön