25 / 04 / 2024

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.



Antik kentlerin yerel yönetimlere devredilmesiyle tarihi değerlerin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarılacağını tüm dünyaya gösteren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Laodikya Antik Kenti'nde bulunan Batı Tiyatrosu’nu da dünya kültür mirasına kazandırmış olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu kapsamda kazı ve restorasyon çalışmalarına başlanan 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda incelemeler yaptı. 

Denizli turizmde daha da ileri gidecek

Laodikya Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleri olduğunu söyleyen Başkan Osman Zolan, 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nu da ayağa kaldırarak, yeniden kullanılır hale getireceklerini belirtti. 15 bin kişi kapasitesi bulunan tiyatronun ayağa kaldırılmasının ardından çeşitli etkinliklerin yapıldığı bir yapı haline getirmeyi istediklerini dile getiren Başkan Osman Zolan, "Denizlimizin turizmde daha da ileri noktalara ulaşması için gayret etmeye devam ediyoruz. Şehrimizin güzelliklerini ortaya çıkarmayı sürdüreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


 


Geri Dön