29 / 03 / 2024

Erzurum Lalezar Termal Tesis açıldı!

Erzurum Lalezar Termal Tesis açıldı!

Pasinler yolu üzerinde 14 bin metre kare alana kurulan Lalezar Termal Tesis, hizmete başladı. 750 metre derinliğinde 56 derece ısıyla çıkan termal su, yakın zamanda fizik ve sağlık turizminde iddialı isim olacak.



Pasinler yolu üzerinde 14 bin metre kare alana kurulan Lalezar Termal Tesis, hizmete başladı. 750 metre derinliğinde 56 derece ısıyla çıkan termal su, yakın zamanda fizik ve sağlık turizminde iddialı isim olacak.


Erzurum, sahip olduğu kaplıcalarıyla bölgenin  en önemli termal turizm merkezleri arasında yerini alıyor. Termal turizm tesisleri bakımında Türkiye’nin de sayılı merkezlerinden biri olan Pasinler ve Ilıca Kaplıcalarına bir yenisi daha eklendi. Lalezar Termal Tesisleri hafta sonu düzenlenen törenle hizmete girdi. Şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta kurulan dev tesis; AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz, Lalezar Termal Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve davetlilerin katılımıyla açıldı.


Bölgenin sağlık turizminde merkezi olacak


Dualarla ve kurban kesimiyle başlayan törende bir konuşma yapan Lalezar Termal Termal Tesisi Genel Müdürü M. Emin Narin, önümüzdeki günlerde tesisin tam bir sağlık merkezi olacağını söyledi. 14 bin metre kare açık alan ve 6 bin 500 metre kare kapalı alan kurulduğunu ifade eden Narin, “Yakın zamanda başlatacağımız fizik tedavi merkeziyle Doğu Anadolu Bölgesi’nde termal turizmde lokaysan olarak tek bir fizik tedavi sağlık merkezi getirmeyi hedefliyoruz. 15 milyonluk bir yatırım 14 müteşebbisin bir sohbet esnasında alınan bir kararla yapılmıştır. Su rezervinin yerin 750 metre altından kendi cazibesi ile 5.5 bar basıncı ile 56 derece sıcaklıkta çıkmaktadır. Sodyum açısında zengin bir yapıya sahip olan termal su ile bay bayan termal havuz kompleksleri, standart comfort ve süit aile kabinleriyle termal sektöründe bölgenin en modern ve en kapsamlı tesisidir. Lalezar Termal tesis şu aşamada 50 personel istihdam etmektedir. Devre mülk ve otel projeleri hayatiyete geçtiği zaman 200 personel istihdam edecektir. Hijyen ve temizlik konusunda yüksek hassasiyeti ile misafir memnuniyetini maksimum düzeye çıkararak sektördeki her türlü ihtiyaca cevap verebilmek üzere değişen ve gelişen hizmet anlayışını en iyi şekilde yansıtmayı ilke edinmiştir” dedi.


Tesisin genel özellikleri


Lalezar Termal Tesis 120 kişilik kapasiteli tam donanımlı restoran, 2 adet lobyy bar, 2 adet vitamin bar, 15 kişiden 50 kişiye kadar toplamda 200 kişi kapasiteli 5 adet toplantı salonları ile VİP oturma salonları, kreş, market, bay-bayan mescitleri açık-kapalı otopark ve güvenlik hizmetleri veriyor.


Erzurum Pusula



Geri Dön