28 / 03 / 2024

Erzurum lojistik köy 2014'te açılacak!

Erzurum lojistik köy 2014'te açılacak!

TCDD tarafından Erzurum'da yaptırılan ve hem üretim yapanların pazara ulaşımını hem de Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında yük köprüsü oluşmasını sağlayacak lojistik köy, gelecek yıl açılacak...



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından Erzurum'da yaptırılan ve hem üretim yapanların pazara ulaşımım hem de Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında yük köprüsü oluşmasını sağlayacak lojistik köy, gelecek yıl hizmete girecek. 


Merkez Aziziye İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi yanındaki 276 bin metrekare alan üzerine yaptırılan Palandöken Lojistik köy, 34 milyon liraya mal olacak. Şimdiye kadar inşaatın yüzde 57'si yapılan Lojistik köy, gelecek yılın kasım ayında hizmete girecek. TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, lojistik köy sayesinde otomobil, kömür, konteyner, gübre, yem, gıda, içeçek, inşaat ve askeri malzeme gibi 350 bin ton nakliyenin gerçekleşeceğim kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkam AK Partili Ahmet Küçükler, Gar Müdürii Ahmet Başar ve Devlet Demir Yollan İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt ile birlikte Lojistik Köyde incelemelerde bulundu. Başkan Ahmet Küçükler, "Modem yük taşımacılığın üssü olarak kabul edilen lojistik köy Doğu Anadolu Bölgesi'ne hareketlilik getirecek. Erzurum, Türkiye'nin İran ve Gürcüstan'a açılan kapısı konumunda. Avrupa'dan Erzurum'a getirilecek yük çok rahatlıkla dağıtılacak. Bunu ben İpekyolu projesine canlandırılması benzetiyorum. Lojistik köyle birlikte gelecek olan hızlı trenin Erzurum'dan Karadeniz'e gitmesini arzu ediyoruz" diye konuştu. 



İstanbul Gazetesi


Geri Dön