29 / 03 / 2024

Erzurum Şehir Hastanesi açıldı!

Erzurum Şehir Hastanesi açıldı!

400 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen, bin 500 yatak kapasiteli Erzurum Şehir Hastanesi açıldı...



Bin 500 yatak kapasiteli, 270 yoğun bakım odalı olan ve 400 bin metrekare kapalı alana sahip Erzurum Şehir Hastanesi hizmete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, Doğu Anadolu'daki en önemli sağlık projelerinden biri olarak nitelendirilen, Erzurum Şehir Hastanesi'nin hizmet vermeye başladığını açıkladı.

Erzurum Şehir Hastanesi açıldı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yapımı tamamlanan, 400 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen, bin 500 yatağı, 270 yoğun bakım odası, 310 poliklinik ve 40 ameliyathanesiyle başta koronavirüs olmak üzere her türlü salgınla mücadelede yeterli kapasitesiye sahip olan Erzurum Şehir Hastanesi dün gece açıldı. 

Pandemi sonrası planlanmak üzere Palandöken Devlet Hastanesi ile Nenehatun Kadın Doğum hastanelerinin mevcut yerlerinde hizmet vereceğini ifade eden Bedir, Mareşal Çakmak Devlet Hastanesi'nin ise pandemi izolasyon hastanesi olarak faaliyetine devam edeceğini ifade etti.

Bedir, Şehir Hastanesi'nin kente kazandırılmasında başta eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek "Şehir Hastanemizin A blok kısmı acil servis, ameliyathane, yoğun bakımlar, B ve C bloklar poliklinikler ve yataklı servisler, D blok ise pandemi bloku olarak hizmete açılmıştır. Pandeminin başlangıcından beri şehrimizi çok rahatlatan bu eşsiz güzellik Erzurum Şehir Hastanesi, şehrimize ve bölge insanına hayırlı hizmetlere vesile olur" diye konuştu.

Erzurum Şehir Hastanesi açılış için gün sayıyor!


Geri Dön