19 / 04 / 2024

Erzurum'a 2. OSB geliyor!

Erzurum'a 2. OSB geliyor!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'da istihdam sorunun çözüleceğini belirtti. Azizoğlu, ''İlimizde 2. Organize Sanayi Bölgesinin oluşturulması için çalıştık.



Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, cazibe merkezi programının Erzurum'da istihdam sorununa önemli ölçüde çözüm getireceğini belirtti. Kardelen TV'de yayınlanan Gündem Özel programına konuk olan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Yazar Esat Bindesen'in gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. 


Vali Azizoğlu, cazibe merkezleri programının bölgenin istihdam sorununa çözüm olacağına inandığını belirterek, "Hükümetimiz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 23 ili cazibe merkezi ilân etti. Bunları ayrıca kısımlara ayırdı. Erzurum, 4 ilin cazibe merkezi olarak ayrıca tasnif edildi. Bu dört ilimiz; Erzurum, Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illeri. Geçen haftada cazibe merkezleri ile ilgili olarak Bakanlar Kurulu kararı çıktı ve yürürlüğe girdi. 5 günden itibaren Cazibe merkezleri ile ilgili yatırımcıların, talep ve yatırım isteklerinin karşılanması ve bununla ilgili meydana çıkacak konuların nasıl çözüleceği ile ilgili bir yol haritası çizildi. Biz, bakanlar kurulu kararı yayınlanmadan önce ilimize yatırımcıların geleceğine, şehrin bu mânâda büyük bir potansiyeli barındırdığına hâkikaten yürekten inanıyordum. Bu sebeple; geç kalmamak, yatırımcıların bizden talep edecekleri arsa ve alt yapı hizmetlerini bir an önce yerine getirebilmek için şehrimizde hemen 2. Organize Sanayi Bölgesinin oluşturulması için çalıştık. Mâlûmunuz, önceki yıllardan var olan 50 hektarlık bir organize sanayi bölgesi yatırımı vardı. Buna alt yapı hizmetleri de yürütülmekteydi. Fakat cazibe merkezi ilân edilince, bunun yetmeyeceğini daha da büyütülmesi gerektiğine kani olduk ve O arazinin yanında hâzineye ait olan araziyi de dâhil etmek sûretiyle 216 hektarlık bir bölümü 2. Organize sanayi bölgesi olarak tescil ettirdik. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından da bunun onayını aldık. İmâr plânlarını yaptık. Bu arsalarda yatırımcıların da arsa tahsis işlemine başladık.



Gümüşkent Gazetesi


Geri Dön