19 / 04 / 2024

Tataristan’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB'si geliyor!

Tataristan’a 2.5 milyar dolarlık Türk OSB'si geliyor!

Üretim Reform Paketi kapsamında Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Tataristan’a kendi yapısının benzeri OSB geliyor. Proje yaklaşık 2.5 milyar dolara mal olacak.



Meclisten geçmesi beklenen Üretim Reform Paketi ile yurt dışına ilk OSB kurma hamlesi Gebze’den geldi. Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Tataristan’da kendi yapısının benzerini kuracak. Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minihannov’un da bulunduğu toplantıda imzaların atıldığı proje 2.5 milyar dolara mal olacak.


Gebze OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, projenin ilk olacağını söyleyerek Yıldırım “Finansman işinin çözülmesi ile çok hızlı ilerleyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. 


“Biz burada bir isim hakkı vermekten çok tamamen işin kurulması ve işletilmesinin Gebze OSB tüzel kişiliğine ait olacak. Bu bizim yıllardır hayalini kurduğumuz bir şeydi. İlk defa burada hayata geçireceğiz” şeklinde konuşan Yıldırım, sözlerine şu şekilde devam etti: 

“Alt yapı üst yapı ile ilgili ön görülen 800 milyon dolar, artı yapılacak olan inşaat ve yapılar ile birlikte bedel 2.5 milyar dolar gibi bir yatırım maliyeti olacağını düşünüyoruz. Zaman olarak Ankara’da yaptığımız protokolde de bu işin startını 30 haziranda veririz demiştik ve orada da herhangi bir sapma gözükmüyor.” 




Star



Geri Dön