24 / 04 / 2024

Kaliforniya'daki emlak krizine karşı Apple'den 2,5 milyar dolarlık destek!

Kaliforniya'daki emlak krizine karşı Apple'den 2,5 milyar dolarlık destek!

Apple, Kaliforniya'da yaşanan emlak krizinin aşılabilmesi için 2,5 milyar dolarlık destek taahhüdünde bulundu. 2,5 milyar dolarlık destek, konut projelerini hareketlendirmek için devletin fonuna aktarılacak...



Dünyanın en zengin şirketlerinden biri olan Apple, Kaliforniya eyaletinde ev fiyatlarının yükselmesine neden olan emlak krizinin aşılabilmesi için 2,5 milyar dolarlık destek taahhüdünde bulundu.

Euro News’de yer alan habere göre, desteğin 1 milyar doları, uygun fiyatlı konut projelerini başlatmak ya da hareketlendirmek için hükümet yetkilileriyle birlikte yönetilen bir fona aktarılacak. 

Kalan desteğin 1 milyar doları da öğretmen, hemşire, polis ve itfaiye gibi meslek gruplarında çalışan ve ilk kez ev sahibi olacak kişilere mali destek sağlamak için ayrılacak. Kalan 500 milyon dolar ise Apple şirketinin bulunduğu bölgeye uygun fiyatlarda konut yapımı için kullanılacak.

Apple CEO'su Tim Cook, Reuters ile gerçekleştirdiği raöportajda, şirketin Kaliforniya'daki emlak krizini iyileştirmek için 'derin bir sorumluluk hissi' taşıdığını ifade etti. Cook ayrıca, çözüm sürecinin bir parçası olmak istediklerini de aktardı.

Gelişen teknolojinin ekonomiye katkı sağladığını vurgulayan Cook, "Emlak krizi yüzünden bu bölgede birçok kişi ev sahibi olamıyor. İnsanların yaşayabilecekleri ve aile kurabilecekleri canlı bir bölgenin oluşmasını istiyoruz" diye konuştu.


Geri Dön