26 / 04 / 2024

Erzurum'a kültür, fuar ve kongre merkezi yapılacak!

Erzurum'a kültür, fuar ve kongre merkezi yapılacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan projeyle kente Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kültür, fuar ve kongre merkezinin yapılması kararlaştırıldı   



Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan projeyle kente Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük kültür, fuar ve kongre merkezinin yapılması kararlaştırıldı.

Şehir merkezindeki Çat yolu mevkisinde 25 dönümlük arazi üzerinde yapılması planlanan kültür, fuar ve kongre merkezinde, toplantı odaları, sergi alanları ve 3 bin 500 kişilik bir salonu bulunacak. 2013 yılında bitirilmesi planlanan kültür merkezinin şehrin tarihi misyonuna uygun özel mimari anlayışıyla yapılacağı, kentin sosyal ve kültürel yaşamına büyük bir katkı sunacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurumun köklü bir medeniyete sahip Anadolunun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyledi. Küçükler, Erzuruma yaptıkları yatırımlara bir yenisini daha
 ekleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Erzuruma yaptığımız yatırımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Kültür, Fuar ve Kongre Merkezi adını verdiğimiz yatırımı Çat yolu üzerinde 25 dönümlük arazi üzerinde yapacağız. Yatırımın uygulama projelerini ihale ettik, şu anda bu projeler yapılıyor. Uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından yatırımın ihalesini yapacağız. İhale süreci kış sezonu bitimine kadar devam edecek. İhaleyle ilgili yasal süre tamamlandıktan sonra önümüzdeki yılın bahar döneminde yatırımın temelini atacağız. Yatırımı 2 yılda tamamlayacağız. Kültür, Kongre ve Fuar Merkezimiz 2013 yılında Erzurumun hizmetinde olacak. Merkez içerisinde 3 bin 500 kişi kapasiteli kongre merkezi olacak. Bunun dışında sergi ve fuar salonlarının bulunacağı merkezimizde, kapalı ve açık otoparklar da bulunacak. Geniş bir kampüs içerisinde hizmet verecek olan merkezimiz, Erzurumun çok önemli bir ihtiyacına cevap vermiş olacak."

Başkan Küçükler, kentin tarihi kimliğine uygun bir mimariyle, şehirdeki sosyal hayata renk katacak bir özellikte kültür merkezi inşa edeceklerini bildirdi. Erzurumda, Atatürk Üniversitesindeki oditoryum ve kültür merkezi dışında çok yönlü salonların bulunmadığına vurgu yapan Küçükler, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak, Yenişehirdeki Alışveriş Merkezinde (AVM) bir kültür merkezimiz var. Şu anda orada fiziki manada birtakım değişikler yapıyoruz. AVMdeki kültür merkezimizi oditoryum formatında yeniden düzenliyoruz. Çat yolundaki yatırımı tamamladıktan sonra Erzurum, bölgenin en kapsamlı Kültür, Fuar ve Kongre Merkezine sahip olacak. Sadece 3 bin 500 kişi kapasiteli olacak kongre merkezinin bir benzeri, şu anda bölge illerinin hiçbirisinde yok. Biz bu yatırımla Erzurumu aynı zamanda bölgenin de kültür merkezi haline getireceğiz. Kültür, Fuar ve Kongre Merkezinin projesi, her türlü ihtiyaç düşünülerek  hazırlanacak. Merkezimiz, fuar ve sergi salonlarından açık ve kapalı otoparklara varıncaya kadar geniş kullanım imkanlarına sahip olacak. Böylece Erzurumda çok kapsamlı kültürel organizasyonlar gerçekleştirilecek. Bu yatırımla Erzurumdaki kongre, sergi ve fuar turizmini de canlandırmış olacağız."

AA


Geri Dön