26 / 04 / 2024

Erzurum'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Erzurum'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tesisleriyle göz kamaştırıyor. Yatırım programını düzenleyen belediye, hem altyapı hem de üst yapıda onlarca projeyi hayata geçirdi.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehri marka haline getirmek için uzun zamandır proje üretiyor. Her biri kendi alanında marka haline gelen projeler bölge halkının da takdirini topladı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gerçekleştirdikleri yatırımlarla ilgili bilgi verdi. Sekmen, "Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisimiz Ortadoğu'nun en büyük ve işlevsel tesislerinden biri. Tesis, günlük 200 büyükbaş ve 2000 küçükbaş hayvanın aynı anda kesilebildiği, et ürünlerinin ayrıştırılarak işlenip, dondurularak nakledilmesini sağlayabilecek kapasiteye sahip" dedi. Altyapı konusunda da büyük atılım içinde olduklarını dile getiren Başkan Sekmen, "Atıksu Arıtma Tesisi 445 bin kişilik evsel, 56 bin 700 kişilik de endüstriyel nüfusa göre dizayn ve inşaa edildi. Arıtma Tesisi birinci aşama olan 2025 yılına göre yapıldı. İkinci Lüleme olan 2040 yılı 528 bin 595 kişi ev sel ve 58 bin 733 kişi endüstriyel nüfusu da içine alacak şekilde genişletilebilecek" dedi. 


BİLİME VE TARİHE DEV KATKI 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin, bilim, ilim ve irfan yuvası Atatürk Üniversitesi ile birlikte 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin en iddialı projelerinden biri olan Hayır Çarşısı, Erzurum'un en büyük iyilik hareketi. Gülahmet Caddesi Yeğenağa İş Merkezi içerisinde kurulan Hayır Çarşısı'nda maddi durumdan yoksun vatandaşlara eşya, giyim, ayni ve nakdi yardımlar yapılıyor. İkinci el eşya ve ürünlerin toplanarak fakir vatandaşlara dağıtıldığı Hayır Çarşısı, yardım severlerden bir güç birlikteliği yaptığını kaydeden Başkan Sekmen, "Bilim, Müze, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı ile Avrupa'nın cazibe merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu dev projeyle birlikte Erzurum'a; Kar Tanesi Eğitim Araştırma Merkezi, Astronomi Eğitim Araştırma Merkezi, Sayılar Eğitim Araştırma Merkezi, Deprem Eğitim Araştırma Merkezi, Böbrek ve Kalp Eğitim Araştırma Merkezi, Tarih Ehıvarı Eğitim Araştırma Merkezi ile Bilim Teknoloji ve Müze parkları. Olimpiyat  gelen bağışları da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 


5 BİN KİŞİLİK GÜREŞ ARENA 

Türkiye'de benzersiz olarak inşa edilen Güreş Arena 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip. Ülkemizde en büyük güreş alanı olarak tanımlanan bu yerde sadece karakucak güreşleri değil aynı zamanda açık havada yapılacak olan kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetlere de yer veriliyor. Meydanları, Ay ada. Oyun alanlan. Yeşil hey keller, Türkiye bahçeleri ve biyo-çeşitlilik parkının oluşturulacağı bir doğa parkı, etkinlik atölyeleri ve sınıflar, engelli eğitim merkezi, AR-GE ve Mükemmeliyet Ylerkezi'nin oluşturulacağı bir eğitim parkı, yüksek donanımlı bir Kongre ve Fuar parkı, tüm dünya çocukları ve gençlerin yer alacağı Dünya Çocuk ve Gençlik Meclisi yapılacak. Dünya'nın ilk tarih duvar müzesinde 111 bin 111 adet taşla tarih yeniden yazılacak" şeklinde konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDI 

Erzurum'da 22 bölgede yaklaşık 7 milyon metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışması devam ettiğini dile getiren Başkan Sekmen, "Gölbaşı, Veyis Efendi, Rabia Ana, Çırçır, Hasan-i Basri, Şehitler ve Gaziler Mahalleleri ile Eski İtfaiye Evleri mevkisinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Ayrıca belediyenin eski semt garajı meydanında inşa ettiği 280 dairelik Mavi Şehir Konutları Projesi ile yüzlerce ailenin daha ev sahibi olma hayalini gerçekleştirdi" ifadesini kullandı. 

Hayır çarşısı ile iyilik hareketi başlattı



Yeni Akit


Geri Dön