23 / 04 / 2024

Erzurum'daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

Erzurum'daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Erzurum'un Hınıs ilçesinde yapılan deprem konutları ile ilgili 8 sorunu meclis gündemine taşıdı..



Erzurum daki deprem konutlarına ilişkin 8 sorun mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, 1966 yılında Muş'un Varto ilçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla 2009 yılında Erzurum'un Hınıs ilçesinde yapılan deprem konutları için hak sahiplerinden para istendiğine dair iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu önergesindeki sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Tanrıkulu önergesinde "1966 yılında Muş İli Varto ilçesinde meydana gelen deprem sonrasında Dünya Bankası tarafından yapılan bağış ile Erzurum İli Hınıs İlçesi Arpa Deresi Köyünde deprem konutları yapılmıştır. Konutların hak sahiplerine karşılıksız verilmesi beklenirken 2009 yılında yapılan konutlar için hak sahiplerine borç çıkarıldığı iddiaları mevcuttur." diyerek bu bağlamda 8 soru sordu.


Tanrıkulu'nun soruları

1. 1966 yılında Muş İli Varto İlçesinde meydana gelen deprem dolayısıyla Erzurum İli Hınıs İlçesi Arpa Deresi Köyünde yapılan deprem konutları için Dünya Bankası tarafından bağış yapılmasına rağmen hak sahiplerinden para istendiği iddiası doğru mudur?


2.2009 yılında yapılan konutlar karşılığında tebligat yapılmadan hak sahiplerinin

borçlandırıldığı iddiası doğru mudur?


3. Varto depremi sonrası yapılan konutlarda bazılarından bedel alınmadığı, bazıları için ise borçlandırma yapıldığı iddiası doğru mudur?


4. Borçlandırılan kişilerden tebligat yapılmadan 28.000 TL talep edildiği iddiası doğru mudur?


5.1966 yılında meydana gelen deprem sonrası mağdur olan bölgedeki vatandaşlar için konut yapılması hususunda 2009 yılına kadar beklenilmesinin gerekçesi nedir?


6. Bazı köylerde 2-3 kez olmak üzere konut yapılmasına rağmen, bazı köyler için 2009 yılına

kadar hangi gerekçe ile beklenmiştir?


7. Arpaderesi Mahalle afet konutları neden E.Y.Y metoduna göre yapılmıştır?


8. Hak sahibi aileler için geri ödeme miktarı neye göre tespit edilmiştir?









Geri Dön