25 / 04 / 2024

Esas Holding, Ayakkabı Dünyası'nı alıyor!

Esas Holding, Ayakkabı Dünyası'nı alıyor!

Esas Holding, Ayakkabı Dünyası Mağazacılık ve Akbacakoglu Kundura şirketlerinin her birinin en az yüzde 60, en fazla yüzde 65 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvurdu...



Ali Sabana ve Emine Kamışlı'nın sahibi olduğu Esas Holding, Ayakkabı Dünyası ve Akbacakoglu Kundura hisselerini satın almak için harekete geçti. 


Esas Holding, Ayakkabı Dünyası Mağazacılık ve Akbacakoglu Kundura şirketlerinin her birinin en az yüzde 60, en fazla yüzde 65 hissesini devralmak için Rekabet Kurumu'na (RK) başvurdu. Konuya ilişkin bilgi, Rekabet Kurumunun sitesinde yer alırken, Pegasus'un sahibi olan holding, bu yatınmla ilk kez giyim perakende sektörüne girmiş olacak. Esas Holdingin son yatınmı, sinemalannı sattığı Mars Entertainment'ın ortağı Actera Grubu'nun yüzde 30 hissesini alması olmuştu. 1923 yılından bu yana faaliyet gösteren Ayakkabı Dünyası'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvuran Esas Holding onay alabilirse 40'a yakın mağaza ALİ SABANCI zincirinin çoğunluk ortağı haline gelecek. Sektörden edinilen bilgiye göre Esas Holding ile Ayakkabı Dünyası'nın sahipleri yaklaşık 8 aydır görüşüyordu. Geçtiğimiz yıl Pegasus'un yüzde 34,5'lik halka arzından 700 milyon liraya yakın bir hasılat elde eden Esas Holding, bu hasılatı yatırıma dönüştürme yolundaki ilk adımını perakende sektörüyle atmış oldu. Ayakkabı Dünyası, Esas Holding'in 10'uncu yatınmı oldu. Holding halihazırda sağlık, havacılık, gıda, perakende ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Ayakkabı Dünyası'nın geçmişi 1923 yılına dayanıyor. Akbacakoglu Grubuna ait Ayakkabı Dünyası, ilk mağazasını 1996'da açmıştı. Şirket Türkiye çapındaki 40 mağazası ve yılda 2 milyon çifti aşan ayakkabı satışıyla sektörün öncü firmalan arasında yer alıyor. 


Zaman Gazetesi 


Geri Dön