27 / 04 / 2024

Esenler kentsel dönüşüm projesi Emlak Konut'a emanet!

Esenler kentsel dönüşüm projesi Emlak Konut'a emanet!

Markalı konul projeleri ile deprem ve sel felaketlerine karşı daha güvenli yaşam alanları sunan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenler Havaalanı Mahallesi'nin dönüşümünü de gerçekleştirecek.



 Emlak Konut'a bugüne kadar onbinlerce markalı konut üretimini gerçekleştirerek Türkiye'nin modern, sağlıklı ve konforlu yaşam alanlarına kavuşmasına öncülük eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (Emlak Konut GYO) kentsel dönüşümde de önemli bir rol alıyor. Markalı gayrimenkul projelerinde sadece deprem değil aynı zamanda sel gibi felaketlere karşı da yaşam güvenliği sunan Emlak Konut GYO, bu yolla kentlerin dönüşümüne imza atıyor. 


Dünden Bugüne Esenler Emlak Konutları! haberi için TIKLAYINIZ


Esenler Havaalanı kentsel dönüşüm konutları satışa çıkıyor!




18 AYDA 20 BİN KONUT SATIŞI

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, 2013 yılı sonunda 15 bin, bu yılın ilk yarısında da 4 binden fazla bağımsız birimin satışını yaptıklarına dikkat çekerek, sadece 18 aylık zaman diliminde bile Türkiye'ye 20 bin adetlik yeni ve güvenli konut kazandırdıklarını açıkladı. 

Şirket halen proje satışlarının sürdüğü İstanbul'da Avcılar, Ataşehir, Ayazma, Bahçeşehir, Başakşehir, Bağcılar. Halkalı, Ispartakule, Maslak, Tuzla, Üsküdar ve ayrıca Körfez bölgesindeki dönüşüme aracılık ediyor. Yeni şehir sınırlarında arsa temin ederek yeni yaşam alanları üretilmesini sağlayan Emlak Konut GYO'nun bu bölgelerdeki projelerine gelen yoğun talep, şirketin çalışmalarına duyulan güveni de ortaya koyuyor. 

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, son olarak Başakşehir'de satışa çıkan projenin daha ön talep döneminde 400 konutluk satış rakamına ulaşmasının,  TOKİ  ve Emlak Konut'a duyulan güveni gösterdiğini söyledi.

 

ESENLER SEFERBERLİĞİN BAŞLADIĞI YER

Kurum, bütün bu çabaların yeni kentler ortaya koyacak bir dönüşüm zihniyetinin ürünü olduğunu anlatırken, bu çerçevede eski ve riskli binaların yıkılarak yeniden yapılması projelerinde de yer aldıklarını açıkladı. Son olarak İstanbul'un en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Esenler Havalimanı Mahallesi'nin dönüşümünün Emlak Konut'a emanet edildiğini hatırlatan Murat Kurum, üç etap halindeki projenin ihalelerinin de 29 ve 30 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirildiğini hatırlattı. Söz konusu bölgenin Sayın Başbakanımız ve yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkemizdeki kentsel dönüşüm seferberliğini başlattığı yer olması dolayısıyla ayrı bir anlam ve önemi bulunduğunu belirten Murat Kurum, "Devlet kurumu disipliniyle özel sektör anlayışının bir araya geldiği nadir örneklerden birisi olan Emlak Konut GYO; yıllar içinde kazandığı birikimi ve teknik altyapısının avantajlarını bu projede de ortaya koyacak" dedi. 


KALİTELİ YAPILAŞMADA ÖNEMLİ YOL ALDIK

Marmara Depremi'nin yıldönümünü de değerlendiren Murat Kurum, nüfusunun yüzde 92'si deprem bölgesinde yaşayan Türkiye'nin, 1999 yılından bu yana depremle mücadele ve kaliteli yapılaşma bilinci konusunda önemli bir yol aldığını, ama hala yapılacak çok iş olduğunu söyledi. Kurum, "Özellikle de, İstanbul Büyiikşehir Belediyesi raporuna göre binalarının yüzde 79'u hasarlı olduğu belirlenen İstanbul'da depreme dayanıklı yeni binalar üreterek bizler üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz Ama bu noktada riskli binalarda yaşayanların da bölgesinin dönüşümü konusunda daha istekli ve cesaretli davranması gerektiğine inanıyoruz" dedi. 


Takvim Ek


Geri Dön