19 / 04 / 2024

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Esenler'in Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi. Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıya çıktı..



İstanbul İli, Esenler İlçesi, Tuna Mahallesi'ndeki alan, Bakanlık Makamının 16/11/2015 tarihli ve 11479 sayılı Olur’u ile Rezerv Yapı Alanı olarak belirlendi.

Esenler'in Tuna Mahallesi sınırları içerisinde kalan ve Rezerv Alan olarak belirlenen alana ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçkeli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi, 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliğinin 18. maddesi, 6306 sayılı Kanun ve 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Bakanlıkça onaylandı. 

Planlama alanı, İstanbul Metropoliten Alanı’nın batı yakasında, Esenler İlçesi, Tuna Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. 1.64 hektarlık alanı kapsayan Rezerv Alan Bölgesi üzerinde Esenler Belediyesi Kültür Merkezi ile Sosyal Tesisi, Rekreasyon Alanı, Oto Galeri ve Servis Alanı olarak kullanılıyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

Planlama alanı; İstanbul Metropoliten Alanı’nın batı yakasında, Esenler İlçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Kuzeyinde, O3 Karayolu, Doğusunda Medipol Hastanesi, Güneyinde Tuna Mahallesi yerleşim birimleri ve batısında Tuna Riskli Alan Bölgesi bulunuyor. Ayrıca Bayrampaşa sebze hali ve alışveriş ve ticaret merkezleri de yakın çevresinde bulunuyor.

Esenler Tuna Mahallesi rezerv alanı imar planı askıda!

İmar planı için tıklayın.

 


Geri Dön