25 / 04 / 2024

Esenler'de 23 bin 829 konut dönüştü!

Esenler'de 23 bin 829 konut dönüştü!

500 bin nüfuslu Esenler'de 100 bin konuttan 23 bin 829'unun dönüştüğünü belirten Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, "10 yıl içinde bu 100 bin konutun yarısından fazlasının dönüştürülmesini hedefliyoruz. " dedi.



500 bin nüfuslu Esenler'de 100 bin konuttan 23 bin 829'unun dönüştüğünü belirten Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, "10 yıl içinde bu 100 bin konutun yarısından fazlasının dönüştürülmesini hedefliyoruz. Çünkü kentsel dönüşüm, yurtdışında estetik, bizde ise daha çok hayat kurtarma! amacıyla yapılıyor" dedi Esenler'dekı kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'dan bilgi alan Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Bırmı Yöneticileri Heyeti. "Çin'de kentsel dönüşüm şehrin estetiğini geliştinnek amacıyla, Türkiye'de ise depremden korunmak içiıı yapılıyor" diye konuştular. 


Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, Esenier'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Ay dm'dan bilgi aldı Aydın, Çinli heyeti makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette heyet üyeleri, önce Eseııler'dekı kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan videoyu seyrettiler. 


ÇİN'DE ESTETİK TÜRKİYE'DE GÜVENLİK 

Türkiye'de Esenler'den başlayan kentsel dönüşümün incelenmeye değer, başarılı bir süreç olduğunu söyleyen Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi Genel Sekreteri Vang," Xueixang İstanbul kadar tarihi geçmişi olan bir yer değil. Son 30 yılda gelişme göstermiş bir bölge. Bizde kentsel dönüşüm, şehrin estetiğini geliştirmek amacıyla yapılıyor. Türkiye'de ise kentsel dönüşüm, depremden korunmak için yapılıyor. Yani güvenli şehirler inşa ediyorsunuz" diye konuştu. Esenler Belediyesi'nin kendilerini ağırlamalarından duydukları memnuniyeti dile getiren heyet üyeleri, konuşmaların ardından Aydın'la bir de hatıra fotoğrafı çektirdiler. 


Bizim Anadolu


Geri Dön