28 / 03 / 2024

Esenler'de başlatılan kentsel dönüşüm Mamak'ta devam ediyor!

Esenler'de başlatılan kentsel dönüşüm Mamak'ta devam ediyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,"5 Ekim 2012'de Başbakanımızın öncülüğünde Esenler'de başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesi Mamak'tan devam ediyor. Mamaklı hak sahiplerine de diğer kentsel dönüşüm uygulamalarımızda yaptığımız gibi kira yardım




Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, twitter üzerinden yaptığı açıklamada bugün Mamak'ta gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi için yıkım çalışmalarının töreninden bahsetti.


Erdoğan Bayraktar "5 Ekim 2012'de Başbakanımızın öncülüğünde Esenler'de başlattığımız kentsel dönüşüm hamlesi Mamak'tan devam ediyor. Mamaklı hak sahiplerine de diğer kentsel dönüşüm uygulamalarımızda yaptığımız gibi kira yardımı yapacağız" açıklamalarında bulundu.


Bakan Bayraktar, Mamak'ta dönüşüm için yıkılan bir evin resmini yayınlayarak söylemlerine şu şekilde devam etti:


"Deprem yıkmadan biz dönüşümü gerçekleştireceğiz. Deprem gelince çalacak kapı bulamamalı. Şehirlerimizi; dünyada öne çıkan marka şehirler haline getirmemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum. Kentsel dönüşüm projesi ile 47 ilde toplam 87 bin 628 konutun dönüşümüne başladık. Ağustos 2013 itibariyle, 28 farklı ilimizde 65 riskli alanda risk tespiti yaptık. Bu alanlarda 294.000 bağımsız bölüm bulunmaktadır. Bugüne kadar vatandaşlarımızın bizzat müracaat etmeleriyle, 74 ilde toplam risk tespiti yaptırılan bağımsız bölüm sayısı ise 36.500’dür. Riskli binalardan; 2013 sonuna kadar 200 bin, 2014 sonuna kadar ise 400 bin bağımsız konut ve işyerinin dönüşümünü başlatmayı hedefliyoruz. Riskli  yapılardan kurtularak modern konutlarda yaşamayı hak eden siz değerli vatandaşlarımızın,%75’nin buna evet demesi mutluluk vericidir. Kentsel dönüşüm, ülkemizin ve insanımızın faydası ve iyiliği içindir; önümüzdeki sürecin başarı grafiğini yükseltecek en önemli çalışmadır"



Geri Dön